ΑρχικήVideoΞεκίνησε η διαμόρφωση του νέου χώρου της λαϊκής στον Αγ. Νικόλαο...

Ξεκίνησε η διαμόρφωση του νέου χώρου της λαϊκής στον Αγ. Νικόλαο (βίντεο)-μέχρι τέλος του έτους η μεταφορά της

Από

Ημερομηνία

Ένα «δύσκολο θέμα», όπως το χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντ. Ζερβός, δηλαδή την εξεύρεση κατάλληλης θέσης εντός της πόλεως, για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς, απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η μεταφορά της λαϊκής αγοράς από τη θέση που πραγματοποιείται για πολλά χρόνια (ανατολικά του νοσοκομείου), απασχόλησε πολλές φορές στο παρελθόν, λόγω της νευραλγικής θέσης σε σχέση και με τα κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά και τη γειτνίαση με το νοσηλευτικό ίδρυμα και το σχολείο. Είχαν προταθεί και «δοκιμαστεί» διάφορες θέσεις, αλλά μέχρι και σήμερα καμία απ’ αυτές, τελικά, δεν φάνηκε να εξασφαλίζει τις προδιαγραφές για να δεχτεί τη λαϊκή αγορά χωρίς να προκαλεί νέα προβλήματα.

Η τελευταία απόπειρα, που πριν καν δοκιμαστεί, εγκαταλείφθηκε ως ιδέα ήταν να μεταφέρεται ανά εξάμηνο, εκ περιτροπής (με τη σημερινή της θέση), στον δρόμο πίσω από το σχολικό συγκρότημα του Ξηροκάμπου (οδός Μ. Θεοδωράκη), για την οποία, μάλιστα είχε γνωμοδοτήσει θετικά το Δ.Σ. της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου.

Η νέα θέση, στο Λαγκό, πίσω από τον Σταθμό του ΚΤΕΛ και δίπλα σχεδόν στον ανεγειρόμενο Β΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό, κρίθηκε ως κατάλληλη, από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ψήφισε την πρόταση του δημάρχου, με ισχυρή πλειοψηφία 18 ψήφων, έναντι 3 αρνητικών και δύο «παρών».

Επίσης, το Δ.Σ. της Τ.Κ. Αγίου Νικολάου ομόφωνα τάχθηκε με τη μεταφορά της λαϊκής στην προτεινόμενη νέα θέση.

 

Διαμορφώνεται η έκταση

Εισηγούμενος, ο δήμαρχος τη μεταφορά της στο Λαγκό, είπε ότι θα χρησιμοποιηθεί ένας κοινόχρηστος χώρος έκτασης 1.400 τ.μ. περίπου καθώς και ο χώρος στάθμευσης σε συνέχεια αυτού που βρίσκεται πιο πάνω και αν δεν επαρκέσει, θα χρησιμοποιηθεί και τμήμα του δημοτικού οικοπέδου 500 τ.μ., το οποίο βρίσκεται δίπλα στον Βρεφονηπιακό Σταθμό.

Ήδη είναι σε εξέλιξη η διαμόρφωση της κύριας έκτασης από συνεργείο του Δήμου. Χθες έριχναν μπετό για τη θεμελίωση του αναλειμματικού τοίχου, που θα χτιστεί στη δυτική πλευρά για να στηρίξει τον δρόμο που υπάρχει από πάνω σε επαφή με τον κοινόχρηστο χώρο. Επί του τοίχου θα τοποθετηθεί στη συνέχεια και κάγκελο.

Η νέα θέση είναι κατάλληλη, εξήγησε ο κ. Ζερβός, γιατί δεν απέχει πολύ από το κέντρο της πόλεως, ενώ σε ευθεία, η απόσταση από την σημερινή θέση της δεν ξεπερνά τα 150 μέτρα. Επίσης υπάρχουν τριγύρω επαρκείς θέσεις στάθμευσης και δρόμοι πρόσβασης και απομάκρυνσης ΙΧ για την προσέγγιση του κοινού. Επιπλέον η θέση διασφαλίζει και το χαρακτήρα της λαϊκής ως τουριστικό «αξιοθέατο» από τους επισκέπτες. Ο κόσμος θα μπορεί επίσης να εξυπηρετηθεί με την αστική συγκοινωνία που θα έχει αφετηρία και τέρμα της τον παρακείμενο στη λαϊκή, Σταθμό του ΚΤΕΛ.

 

Αναβάθμιση του χώρου

Τέλος, ο Δήμαρχος είπε ότι ο κοινόχρηστος χώρος, όπου θα γίνεται η λαϊκή αγορά αναβαθμίζεται, δεδομένου ότι σήμερα αποτελούσε ένα χέρσο χωράφι. Τις έξι μέρες που δε θα έχει εκεί λαϊκή αγορά, η έκταση θα εξυπηρετεί ανάγκες στάθμευσης αυτοκινήτων ή χώρου παιχνιδιού και εκτόνωσης για παιδιά της γειτονιάς.

Ως προς το χρόνο που θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και θα καταστεί εφικτή η μεταφορά της λαϊκής στη νέα θέση, ο δήμαρχος είπε ότι στόχος είναι να μεταφερθεί μέχρι τέλος του χρόνου ή αν προκύψουν καθυστερήσεις αρχές του νέου έτους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει στη νέα θέση της με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Διερευνάται το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για την επίστρωση του δαπέδου, γιατί θα αποφευχθεί χρήση τσιμέντου, ώστε να μη συγκεντρώνονται τα νερά της βροχής χαμηλότερα προς το ΚΤΕΛ, όπου ήδη παρατηρούνται τέτοια ζητήματα. Θα χρησιμοποιηθούν μάλλον κυβόλιθοι, που θα επιτρέπουν την απορρόφηση των ομβρίων από το έδαφος.

Οι διάδρομοι κίνησης των οχημάτων εντός της έκτασης θα επιστρωθούν με μπετόν και ο χώρος θα περιφραχθεί.

Στο χώρο θα τοποθετηθεί τουαλέτα, επίσης θα κατασκευαστεί «πίλαρ» για ρευματοδότηση των πωλητών που το χρειάζονται.

 

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα