Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος400 πέρδικες για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

400 πέρδικες για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου συνεχίζει την προσπάθεια εμπλουτισμού της πανίδας στην περιοχή μας. Ο θηροφύλακας του συλλόγου Κώστας Καμινογιαννάκης παρέλαβε 400 πέρδικες από το Κρατικό Εκτροφείο Περδίκων, που εδρεύει στο Ρέθυμνο. Προς το παρόν οι πέρδικες αυτές φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου, στο δρόμο προς οροπέδιο Καθαρού, τη διασταύρωση προς Τάπες.

* Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κωστής Πάγκαλος μας ενημέρωσε ότι «εμείς τις μεγαλώνουμε μέχρι να γίνουν 6 μηνών, οπότε τις απελευθερώνουμε σε διάφορα ορεινά μέρη, στο φυσικό τους δηλαδή περιβάλλον, στα όρια αρμοδιότητας του Συλλόγου μας… αφού πρώτα ολοκληρωθεί η περίοδος κυνηγιού της πέρδικας. Λίγα χρόνια πριν η πέρδικα πήγε να εξαφανιστεί και γι’ αυτό εμείς, τα τελευταία χρόνια, προσπαθούμε να αυξήσουμε τον αριθμό τους. Πιο παλιά ο κόσμος έσπερνε και οι πέρδικες εύρισκαν τροφή και έτσι ήταν εύκολη η αναπαραγωγή τους. Στις μέρες μας τα σπαρτά έχουν λιγοστέψει και γι’ αυτό εμείς κάνουμε σπορά, σε διάφορα σημεία της επαρχίας. Οι πέρδικες που μέχρι σήμερα έχουμε απελευθερώσει είναι όλες οι γνήσιες Κρητικές».

ΥΓ1.: Πως ξεχωρίζουμε την αρσενικιά πέρδικα από τη θηλυκιά; Η αρσενική, σε αντίθεση με τη θηλυκιά, έχει ένα κότσι στο πόδι. Επίσης η αρσενικιά είναι και λίγο πιο μεγάλη, αλλά στα υπόλοιπα είναι οι ίδιες.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Πρόσφατα άρθρα