Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία
Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κ. Καραταράκης: Στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ., να μείνουμε μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος (βίντεο)
Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια – Τζανάκης: «Αρκεί μία δόση»

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και την έναρξη των εμβολιασμών με τα επικαιροποιημένα εμβόλια της Pfizer μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. Ο ίδιος συνέστησε για αρχή να φοράμε τις μάσκες μας όπου επικρατεί συγχρωτισμός και «νιώθουμε ανασφάλεια».

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων, ο καθηγητής, μιλώντας στο MEGA, επισήμανε πως παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, όπως τα Χανιά, το Λασίθι, η Πάτρα και τα Ιωάννινα. «Νομίζω και την άλλη βδομάδα θα συνεχιστεί μία σχετική αύξηση των κρουσμάτων. Θέλω να πιστεύω πως είναι μια οριακή διακύμανση της εποχής λόγω του ανοίγματος των σχολείων και της κοινωνίας χωρίς πολλά ατομικά μέσα» εξήγησε ο καθηγητής, και σημείωσε πως η αύξηση αφορά τις ηλικίες 10 έως 19 ετών. «Θέλω να ελπίζω πως δεν πρόκειται για την έναρξη της φθινοπωρινής έξαρσης, το οποίο το αναμένουμε κανονικά τέλος Οκτωβρίου» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, ο καθηγητής τόνισε πως μία δόση με το επικαιροποιημένο αρκεί για την ώρα, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς θα εμβολιαζόμαστε τα επόμενα χρόνια. «Περιμένουμε να εγκριθεί νέο εμβόλιο που θα περιέχει το παλιό στέλεχος και τις παραλλαγές Ο4 και Ο5. Υπολογίζουμε πως θα έρθει μέσα με τέλη Οκτώβρη» πρόσθεσε ο ίδιος. (www.real.gr)

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist