ΑρχικήVideo"Μαγειρέματα του δρόμου": Οι τιμητικές βραβεύσεις στους ανθρώπους που έχουν αφήσει...

“Μαγειρέματα του δρόμου”: Οι τιμητικές βραβεύσεις στους ανθρώπους που έχουν αφήσει το “στίγμα” τους στον τουρισμό του Μεραμπέλλου και της Κρήτης (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Το μεγάλο τραπέζι της κρητικής κουζίνας στήθηκε την Τρίτη το βράδυ στην καρδιά της πόλης του Αγίου Νικολάου, στην Κιτροπλατεία, σε μια ξεχωριστή γιορτή στη γενέτειρα του κρητικού τουρισμού.

Με την ενεργό παρουσία και στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και την φιλοξενία διακεκριμένων μαγείρων της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης  και με το συντονισμό και την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Γιάννη Μπαξεβάνη, διοργάνωσε για τέταρτη φορά τα «κρητικά μαγειρέματα του δρόμου», που κρατούν ζωντανή την παράδοση και επιχειρούν ένα μαγευτικό μείγμα με τις νέες τάσεις της ελληνικής κουζίνας.

Εκτός από τη γευσιγνωσία, η εκδήλωση περιλάμβανε και βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν καταγράψει σημαντική και διαχρονική προσφορά στον τουρισμό. Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν για την προσφορά τους οι αείμνηστοι: Νίκος Μαλλιαράκης, Κώστας Μαντωνανάκης, Μιχάλης Γαρεφαλάκης, Edoardo Sgubin, Πάτερ Επιφάνειος Μυλοποταμινός.

Καθώς και οι: Γιάννης Μπαξεβάνης, Αλίκη Σπίθα-Μυλωνά, Γιάννης Σμπώκος.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα