ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΜε τον Περιφερειάρχη Κρήτης συναντήθηκε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργ. Σχοινάς:...

Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης συναντήθηκε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργ. Σχοινάς: «Ναυαρχίδα Περιφερειακής Ανάπτυξης η Κρήτη»

Από

Ημερομηνία

Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επι-τροπής Μαργαρίτης Σχοινάς αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

Ξεκινώντας την διήμερη περιοδεία του στο νησί συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος τον καλωσόρισε στην Κρήτη υπογραμμίζο-ντας πως υποδέχεται «έναν από τους διαχρονικά πιο επιτυχημένους Έλληνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την εποχή που συνυπήρξαμε ως ευρωβουλευτές έως και σήμερα που διακρίνεται με την παρουσία και το έργο του ως Αντιπρόεδρος της Επι-τροπής».

Ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρ-θηκε στους πολύχρονους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με τον Σταύρο Αρναου-τάκη και εστίασε στο σκοπό της επίσκεψής του στην Κρήτη, η οποία όπως τόνισε, είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής. «Είναι δηλαδή μια βι-τρίνα εξωστρέφειας. Είναι μια απόδειξη πως η Ευρώπη μπορεί να στηρίξει μια περι-φέρεια με τα χρηματοδοτικά προγράμματα. Θέλω με την παρουσία μου εδώ να δω από πρώτο χέρι αυτό το μικρό ευρωπαϊκό θαύμα που γίνεται εδώ στην Κρήτη σε ε-πίπεδο περιφερειακής ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά.

Δηλώσεις Αντιπροέδρου για την επίσκεψη στην Κρήτη

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Μαργαρίτης Σχοινάς επεσήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω την περιοδεία στις ελληνικές περιφέρειας με την πιο εμβληματική, την ναυαρχίδα της περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας την Κρήτη. Γιατί δεν υπάρχει καμιά πτυχή της οικονομίας, της κοινωνίας, της γεωργίας, της και-νοτομίας, του περιβάλλοντος, της ενέργειας που να μην έχει τύχει απλόχερης στήρι-ξης από κοινοτικούς πόρους. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι αυτή η ευρωπαϊκή στήριξη θα συνεχιστεί και στο μέλλον, από το ταμείο ανάκαμψης και από τους κοινο-τικούς προϋπολογισμούς».

Στη συνάντηση εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Πε-ριφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης και οι Αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, Διοίκησης και Οργάνωσης Ζαχαρίας Δοξαστάκης, Αθλητισμού πρόληψης και κινητών μονάδων Γιώργος Πιτσούλης και Πρωτογενή Τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη.

Πρόσφατα άρθρα