Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΟι προϋποθέσεις για χειμερινό τουρισμό «Απουσιάζει παντελώς η Ελλάδα!»

Οι προϋποθέσεις για χειμερινό τουρισμό «Απουσιάζει παντελώς η Ελλάδα!»

Από

Ημερομηνία

Καθημερινές είναι οι συζητήσεις για το χειμερινό τουρισμό, τη δυνατότατα δηλαδή επέκτασης της καλοκαιρινής περιόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αεροπορική αγορά, θα πρέπει να αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα ένα πλέγμα «γενναίων» κινήτρων για τις αεροπορικές στα αεροδρόμια, το οποίο επεξεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο. Αυτά θα παραπέμπουν ακόμη και σε επιδότηση ανά αεροπορική θέση, ώστε να αυξηθεί η συνδεσιμότητα ελληνικών προορισμών τη χειμερινή περίοδο.

* Με βάση τα σημερινά δεδομένα για τη διεύρυνση της περιόδου αρχικά μέσα στον Νοέμβριο, είναι διαθέσιμες συνολικά 14.000 κλίνες σε Ρόδο, Κω και Κρήτη. Ειδικότερα, στο Ηράκλειο είναι διαθέσιμες 2.500 κλίνες, στα Χανιά 2.000 και στο Ρέθυμνο 1.900. Χωρίς σε αυτά τα νούμερα να περιλαμβάνονται και διαθέσιμα καταλύματα τύπου Airbnb, όπως στα Χανιά, όπου υπολογίζεται ότι μπορεί να είναι διαθέσιμες επιπλέον 1.000 κλίνες στη βραχυχρόνια μίσθωση. Για το νομό Λασιθίου και τον Άγιο Νικόλαο, ουδέν αναφέρεται. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον;

* Από την πλευρά τους οι ξενοδόχοι έχουν θέσει τρία βασικά σημεία για να επιτύχει το εγχείρημα στο επόμενο διάστημα- ειδικά μέσα στον Νοέμβριο. Πρώτο βασικό σημείο είναι η επιδότηση της εργασίας για όλα τα ξενοδοχεία που θα παραμείνουν ανοιχτά το επόμενο διάστημα των χειμερινών μηνών μέχρι και τον Φεβρουάριο. Δεύτερο βασικό σημείο είναι το θέμα της μείωσης των δημοτικών τελών, όχι μόνο για τα ξενοδοχεία, αλλά και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ενώ ένα τρίτο σημείο αφορά γενικότερα τα μέτρα που θα ληφθούν, ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο ενεργειακό κόστος για τις επιχειρήσεις τον χειμώνα.

* Η γερμανική TUI απευθύνθηκε στο ινστιτούτο δημοσκοπήσεων YouGov για να διερευνήσει τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Γερμανών εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα («Χρήμα και Τουρισμός»). Στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς προηγούνται τα Κανάρια νησιά, και ακολουθούν η Αίγυπτος και η Τουρκία. Απουσιάζει παντελώς η Ελλάδα, για την οποία δεν υπάρχει καν πρόγραμμα…  σε αντίθεση με όσα λέει ο υπουργός Τουρισμού κ. Β. Κικίλιας. Αυτή τη στιγμή η TUI διαθέτει δέκα διαφορετικά ταξιδιωτικά «πακέτα» μιας εβδομάδας στην Τουρκία, τα οποία στοιχίζουν λιγότερο από 400 ευρώ (ανά άτομο, σε δίκλινο δωμάτιο).

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

 

 

Πρόσφατα άρθρα