Αρχική_Τοπικά νέαΈκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων Οικοτεχνίας & Χειροτεχνίας στις Λίμνες (βίντεο)

Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων Οικοτεχνίας & Χειροτεχνίας στις Λίμνες (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση χειροποίητων δημιουργιών παρουσιάστηκε στις γειτονικές Λίμνες, στα σοκάκια του παραδοσιακού χωριού, το απόγευμα του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου.

Την διοργάνωσε η υφάντρια κ. Ειρήνη Τσιράκου, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα: «Έχουν έλθει και εκθέτουν τα έργα τους 16 δημιουργοί από διάφορα μέρη της Κρήτης… Ηράκλειο, Σκαλάνι. Αρχάνες και βεβαίως από τις Λίμνες και τον Άγιο Νικόλαο. Οι εκθέτες παρουσιάζουν χειροποίητα υφαντά, πλεκτά και αργαλειό, χειροποίητα προϊόντα από μωσαϊκό, από ξυλόγλυπτα είδη, από κρέμες και σαπούνια, από κοσμήματα και ψάθινα είδη, καθώς και αντίκες… όλα χειροποίητα!» μας λέγει η κ. Τσιράκου.

Οι επισκέπτες, παράλληλα με την έκθεση, είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν τα γραφικά στενά του χωριού και να «γυρίσουν στο παρελθόν». Λίγα χωριά έχουν τις ομορφιές που είδαμε… «χαμένοι» στο «λαβύρινθο» των Λιμνών. Θεωρούμε ότι οι δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοποίησης του χωριού σε τομείς εναλλακτικού τουρισμού είναι τεράστιες. Θα επανέλθουμε!
ΛΕΩΝ.Κ.

Πρόσφατα άρθρα