Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΜηνύσεις κτηνοτρόφων για θανάτους προβάτων στο Φινοκαλιά - Στον Εισαγγελέα Γερμανός...

Μηνύσεις κτηνοτρόφων για θανάτους προβάτων στο Φινοκαλιά – Στον Εισαγγελέα Γερμανός υπήκοος που διατηρεί χώρο με σκυλιά

Από

Ημερομηνία

Ενώπιον του Εισαγγελέα Λασιθίου μεταφέρθηκε χθες στο πλαίσιο του αυτοφώρου και με την κατηγορία της φθοράς ξένης περιουσίας Γερμανός υπήκοος που διαμένει μόνιμα στην περιοχή μας (μαζί με τη σύζυγό του που αυτή την περίοδο απουσιάζει σε άλλο μέρος) και συγκεκριμένα στην περιοχή του Φινοκαλιά στο Επάνω Μεραμπέλλο, μετά από μήνυση δύο κτηνοτρόφων. Τον κατηγορούν ότι σκυλιά από αυτά που κατέχει και συντηρεί εντός του οικοπέδου του σκότωσαν πρόβατα του ενός (δύο στον αριθμό) και έχουν δαγκώσει άλλα 6 και των δύο (2 και 4 αντίστοιχα).

Ο εν λόγω άνδρας μένει μόνιμα στο χωριό του Φινοκαλιά και έχει μετατρέψει το χώρο που μένει ουσιαστικά σε καταφύγιο σκύλων έχοντας περίπου 50-60 συνολικά, εντός περιφραγμένου χώρου.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νεαπόλεως βρέθηκαν χθες το πρωί στο σημείο για να συλλάβουν τον μεσήλικα άνδρα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, διαπιστώνοντας ότι ο Γερμανός έχει τοποθετήσει στο χώρο διπλή περίφραξη. Επίσης, σύμφωνα και με την ενημέρωση από την Αστυνομία, η κατοχή των σκυλιών είναι νόμιμη από τον ίδιο, από τη στιγμή που αυτά είναι ασφαλισμένα με βιβλιάρια υγείας και με τα απαραίτητα τσιπάκια περασμένα, ενώ τα μισά είναι στειρωμένα. Η άδεια Καταφυγίου ζώων δε θεωρείται, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, απαραίτητη αφού τα σκυλιά είναι κανονικά δηλωμένα στο όνομα του ιδιοκτήτη τους (καθ’ ότι στην Περιφέρεια δεν δίδονται και τέτοιες άδειες), ενώ δεν του επιβάλλεται και πρόστιμο, αφού είναι νομότυπος, έχοντας προχωρήσει σε όλες αυτές τις απαιτούμενες ενέργειες για να διατηρεί τα σκυλιά υπό την κατοχή του.

Ο Γερμανός ισχυρίζεται από την πλευρά του ότι οι κατηγορίες των κτηνοτρόφων για φθορά της περιουσίας τους από τα σκυλιά που έχει στην κατοχή του δεν ευσταθούν, αφού ο τρόπος που έχει περιφράξει το χώρο δεν επιτρέπει στα σκυλιά να φύγουν, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αδέσποτα που κυκλοφορούν πέριξ της περιοχής.

 

Αφέθηκε ελεύθερος

Τελικά ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος από τον Εισαγγελέα, χωρίς να οριστεί δικάσιμος, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, από τη στιγμή που δε μπορεί να αποδειχθεί ότι τα πρόβατα θανατώθηκαν από σκυλιά που του ανήκουν.

Από την Αστυνομία του ζητήθηκε να ανεβάσει κι άλλο το ύψος της περίφραξης, ενώ αναμένεται από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. να λάβουν χώρα από τούδε και στο εξής και έλεγχοι για τα περιστατικά αυτά φθοράς της περιουσίας των κατοίκων, για να διαπιστωθεί εάν σχετίζονται με αδέσποτα που κυκλοφορούν στην περιοχή, εάν πρόκειται για τα σκυλιά του κατηγορουμένου Γερμανού ή εάν έχει συμβεί κάτι άλλο.

Σε περίπτωση, σύμφωνα με την Αστυνομία, που προκύψει ότι οι θάνατοι και το τρόμαγμα εν γένει των προβάτων οφείλονται σε αδέσποτα σκυλιά, τότε αρμόδιος για να επιληφθεί είναι ο Δήμος Αγίου Νικολάου.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Πρόσφατα άρθρα