ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΗ τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Σητείας - οι δυνατότητες και προοπτικές της...

Η τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Σητείας – οι δυνατότητες και προοπτικές της περιοχής

Από

Ημερομηνία

Η τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Σητείας, οι δυνατότητες και προοπτικές της περιοχής, καθώς και η στενότερη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στην πολύωρη συνάντηση του Δημάρχου κ. Γιώργου Ζερβάκη με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Ανδρουλάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Κώτσογλου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Λασιθίου κ. Μαρία Λαβδάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Σ κ. Νίκος Διαλυνάς, ο κ. Κώστας Βασιλάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Μανόλης Μακρονικολάκης.

Η περιοχή του Δήμου Σητείας διαθέτει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις απαραίτητες προϋποθέσεις – υποδομές για να διεκδικήσει, με σωστό σχεδιασμό, το μερίδιο που αναλογεί στην τουριστική ανάπτυξη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, η Σητεία είναι ένας «κρυμμένος παράδεισος» που, για όσους γνωρίζουν είναι αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις τους.

Πρόθεση όλων των εμπλεκόμενων είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάδειξης και προώθησης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους δύο Αντιπεριφερειάρχες και τους συμμετέχοντες στη συνάντηση καταλήγει το δελτίο τύπου του δήμου Σητείας.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κώτσογλου: «Βρεθήκαμε με χαρά στη Σητεία και απολαύσαμε τη ζεστή φιλοξενία του Δημάρχου Σητείας Γιώργου Ζερβάκη και των στελεχών του Δήμου και του Ο.Α.Σ. Η Σητεία είναι μια περιοχή που η φύση την έχει προικίσει με μερικά από τα πιο διάσημα τοπωνύμια της Κρήτης όπως το Βάι τον Ξηρόκαμπο, το Ρίχτη και φυσικά το Γεωπάρκο, της μνημείο της φύσης και της UNESCO. Στο πλαίσιο της σύσκεψης αναζητήσαμε τους τρόπους να βελτιωθεί το τουριστικό προϊόν, να υπάρξει η απαραίτητη ανάπτυξη του προορισμού και του Αεροδρομίου, να δούμε πως η αστική δομή της Σητείας μπορεί να βοηθήσει την επέκταση και πως θα παραμείνει γραφική και αειφόρα».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ . Γιάννης Ανδρουλάκης ανέφερε,  ότι «με χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση από τον Δήμο Σητείας, τον Δήμαρχο κ. Ζερβάκη, για να έχουμε μια συνεργασία πολυδιάστατη που αφορά το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Η σημερινή συνάντηση είναι η έναρξη μιας στενής προσέγγισης για την προβολή και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής».

 

Πρόσφατα άρθρα