ΑρχικήVideoΤα εγκαίνια του Βαπτιστηριακού Ναού της Αγίας Άννης στον Ιερό Ναό της...

Τα εγκαίνια του Βαπτιστηριακού Ναού της Αγίας Άννης στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στον Άγιο Νικόλαο (βίντεο, φώτο)

Από

Ημερομηνία

Τα εγκαίνια του τρίκλιτου Βαπτιστηριακού ναού που είναι αφιερωμένος στην Αγία Άννα και φιλοξενείται στο συγκρότημα των εγκαταστάσεων του Ενοριακού Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που δεσπόζει στην περιοχή της δυτικής εισόδου της πόλεως του Αγίου Νικολάου στον κόμβο Ξηροκάμπου, τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο το πρωί της Κυριακής.

Ο καθαγιασμός της Αγίας Τραπέζης έγινε διά των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου των εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων, που μετεφέρθηκαν στην Ενορία της Ευαγγελιστρίας από  τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο.

 

Ακολούθησε η Τελετή των Εγκαινίων και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου και Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνα.

Το λόγο στη συνέχεια διά του μικροφώνου έλαβε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τζάβλας που ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στη θεμελίωση, δημιουργία και διαμόρφωση του Βαπτιστηρίου αλλά και τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Πρόδρομο που για πρώτη φορά μετά από 170 χρόνια μετέφερε εκτός της Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και για την τέλεση των εγκαινίων, τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου.

Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ευχαρίστησε και ο ίδιος όλους όσους συνέδραμαν και βοήθησαν για να λάβει το Βαπτιστήριο σάρκα και οστά, απευθύνοντας παράλληλα ευχαριστίες τόσο προς τον Μητροπολίτη κ. Πρόδρομο για την προσκόμιση των Ιερών Λειψάνων όσο και τον Μητροπολίτη κ. Μύρωνα για την παρουσία του.

Στα εγκαίνια παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνάκη, οι αντιδήμαρχοι Αγίου Νικολάου Θωμάς Χαριτάκης, Κωστής Καστελλιανάκης, Γιάννης Μαρίνος, Γιώργος Βάρδας, η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου Δέσπω Καρνιαδάκη, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “αλλάζουμε τον Δήμο” Νίκος Καμινογιαννάκης, ο πολιτευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μανόλης Κλώντζας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Σταύρος Σπανουδάκης.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα