Η κούπα της ΑΕ Νεάπολης και τα συγχαρητήρια της ΕΠΣΛ
Οι κέδροι της Χρυσής συνεχίζουν να ξηραίνονται
Χανιά: Έκλεψε σακίδιο και έκανε ανέπαφη συναλλαγή με κάρτα
Εκδήλωση επίδειξης μαχητικών αθλημάτων στην Ιεράπετρα
Αυτοψία στο Δικταίο Άντρο για τα έργα που αφορούν στο  αναβατόριο και την πλατεία Ευρώπης
Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου σε συνάντηση εργασίας  για την προσβολή φοινίκων στο Βάι από το ρυγχοφόρο των φοινικοειδών
Μια σπουδαία διάκριση για τις Μινωικές Γραμμές στα TOURISM AWARDS 2024
Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων
Συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών – Κατασχέθηκαν περισσότερα από 220 γραμμάρια κάνναβης

Formula 1: Νέα νίκη για τον σούπερ Φερστάπεν στις ΗΠΑ – Πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές η Red Bull Racing

Κάνει… πλάκα ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος με τρομερό ντεμαράζ στο φινάλε αλλά και εξαιρετική τακτική από την Red Bull  πανηγύρισε άλλη μια νίκη στη φετινή σεζόν  στο Γκραν Πρι των ΗΠΑ!

Ο Λιούις Χάμιλτον προπορευόταν για αρκετό διάστημα, αλλά 6 γύρους πριν το φινάλε ο παγκόσμιος πρωταθλητής τον πέρασε άνετα και έδειξε στη Mercedes πως υστερεί κατά πολύ σε ταχύτητα (και τακτική) φέτος.

Έτσι «έπιασε» το ρεκόρ των Σουμάχερ (2004) και Φέτελ (2013) με τις περισσότερες νίκες σε μια σεζόν (13) ο Φερστάπεν και αναμένεται να το σπάσει! Το βάθρο συμπλήρωσε ο Λεκλέρκ και ο Σάινθ που είχε πάρει την pole position στις κατακτήριες αποχώρησε νωρίς από το Γκραν Πρι μετά από σύγκρουση, ενώ δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα και οι Στρολ, Μπότας.

Ο Φερστάπεν, πάντως, είχε φροντίσει να δείξει εξ αρχής την όρεξή του. Έκανε θαυμάσια εκκίνηση, πήρε την πρωτοπορία και είχε εξαιρετικό ρυθμό στην πίστα του Όστιν, αφήνοντας πίσω του τους υπόλοιπους να τον κυνηγούν. Δεν τον… ξενέρωσε ούτε το πολύ αργό πιτ-στοπ που του έκανε η ομάδα του, η οποία φρόντισε πάντως να του περάσει τη σκληρή γόμα.

Έβλεπαν… μπροστά στην Red Bull, αφού είδαν να τους βγαίνει η στρατηγική και ο Ολλανδός να μαζεύει διαρκώς τη διαφορά από τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έψαχνε μια νίκη και για το γόητρο. Όταν, όμως, στους δέκα τελευταίους γύρους ο Φερστάπεν έριξε τη διαφορά κάτω από το δευτερόλεπτο και πήρε το DRS, τότε η υποδεέστερη δυναμική της Mercedes φάνηκε, με τη Red Bull να κάνει… πλάκα σε άλλο ένα Γκραν Πρι.

Με τον Λεκλέρκ να ανεβαινει ως τρίτος στο βάθρο, τους Πέρες, Ράσελ να ακολουθούν για την πεντάδα και οι Νόρις, Αλόνσο, Φέτελ, Μάγκνουσεν, Τσουνόντα να συμπληρώνουν την πρώτη και βαθμολογούμενη δεκάδα.

Το… σήκωσε στους κατασκευαστές η Red Bull Racing (

Τι και αν απομένουν ακόμη τρία Γκραν Πρι;

Η Red Bull Racing εξασφάλισε από τώρα την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στους κατασκευαστές, λίγο καιρό μετά τον τίτλο που πήρε και ο Μαξ Φερστάπεν στους οδηγούς!

Η Red Bull έφτασε τους 656 βαθμούς στο πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει τα 15 από τα 19 Γκραν Πρι ως τώρα! Πίσω της στη δεύτερη θέση, την οποία πιθανότατα και θα κρατήσει ως το φινάλε, βρίσκεται η Ferrari με 469 βαθμούς, με την Mercedes να συμπληρώνει το… πόντιουμ με 416 πόντους.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist