Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΣυνάντηση ΕΛΜΕ Λασιθίου με Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου

Συνάντηση ΕΛΜΕ Λασιθίου με Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης Γονέων Μαθητών του Δήμου Αγίου Νικολάου με την ΕΛΜΕ Λασιθίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, προκειμένου να συζητηθούν και να καταγραφούν και από τα δύο μέρη θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα του δήμου μας.

Η πρώτη αυτή συνάντηση ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας των δύο συλλογικών οργάνων, καθηγητών και γονιών αντίστοιχα, για την ανάληψη πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν τη σχολική κοινότητα και απαιτούν άμεσα λύσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στο κτιριακό-στεγαστικό πρόβλημα, που ήδη έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις με την εκτεταμένη πια χρήση λυόμενων αιθουσών σε αρκετά σχολεία του δήμου μας, «λύση» που παγιώνεται δεδομένης και της αύξησης του αριθμού των μαθητών της ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων του δήμου Αγίου Νικολάου.

Συζητήθηκε, παράλληλα, η ανάγκη ενίσχυσης των περιφερειακών σχολείων (Γυμνάσιο Κριτσάς) για την αποσυμφόρηση των Γυμνασίων της πόλης, καθώς και θέματα που αφορούν στη συνύπαρξη των σχολικών κοινοτήτων σε δομές που δεν έχουν δημιουργηθεί για να στεγάζουν τόσο μεγάλο αριθμό μαθητών.

Τέθηκε το επίκαιρο θέμα της σχολικής βίας και της παραβατικης συμπεριφοράς των μαθητών, καθώς και η ανάγκη συνεργασίας των εκπαιδευτικών και των γονέων για την πρόληψη αλλά και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα της χρήσης των Νέων Τεχνολογιών κατά τη διδασκαλία στα σχολεία, με σκοπό την επίτευξη καλύτερων μαθησιακών αποτελεσμάτων. Συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:

Η πρόταση σύγκλησης συνάντησης εργασίας με συμμετέχοντες τη Δημοτική αρχή, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Λασιθίου, την Ένωση Γονέων, την ΕΛΜΕ Λασιθίου, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεραμβέλλου-Οροπεδίου Λασιθίου, ώστε να παρθούν αποφάσεις και να γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός για τη διαχείριση του προβλήματος της έλλειψης σχολικής στέγης από τη σχολική κοινότητα και τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Η ανάγκη θέσπισης μέτρων για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και της παραβατικότητας των μαθητών, με συντονισμένες ενέργειες και συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών.

Η στενή και συνεχής συνεργασία των εκπαιδευτικών με τους γονείς για την πρόληψη των προβλημάτων που αναδύονται.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από την ΕΛΜΕ Λασιθίου ο πρόεδρος κ. Γιώργος Ξένος και η Ταμίας κα Πόπη Δασκαλογιαννάκη. Από την Ένωση Γονέων η πρόεδρος κ. Κατερίνα Σπυροπούλου, η γραμματέας κα Γεωργία Κουργιαντάκη και ο ταμίας κ. Γιώργος Αυγουστινάτος.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ο Πρόεδρος Ξένος Γεώργιος

Ο Γεν. Γραμματέας Κωστάκης Ιωάννης

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα