Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΣε 10.792.000 ανέρχεται το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αγίου Νικολάου του 2023

Σε 10.792.000 ανέρχεται το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αγίου Νικολάου του 2023

Από

Ημερομηνία

Σε 10.792.000 ανέρχεται το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αγίου Νικολάου, του 2023, για το οποίο είναι έγινε χθες συζήτηση, στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διαβούλευσης του Δήμου, όπως προβλέπεται.

Μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Τραντά ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός είπε ότι: «Η δομή του Προγράμματος Εργων και του 2023 έχει να κάνει κυρίως με την ολοκλήρωση συνεχιζόμενων και τα έργα που είναι ήδη ενταγμένα σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Στο Πρόγραμμα καταγράφεται αυτή την τελευταία χρονιά της τρέχουσας δημοτικής περιόδου η επιβεβαίωση των προθέσεων και της προσπάθειάς μας να κερδίσουμε τις χρηματοδοτήσεις για τα έργα που έχουμε προτείνει και καταθέσαμε στα προγράμματα.

Εξ άλλου είναι γνωστό ότι συνεχίζεται η ανάρτηση νέων προγραμμάτων συχνά – πυκνά οπότε το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Εργων να διαφοροποιηθεί στην πορεία, ανάλογα με τις εξελίξεις. Χαρακτηριστικά αναφέρω π.χ. αυτό που προέκυψε τώρα, με πρόταση για την αναβάθμιση του ΚΕΠ.»

«Δυστυχώς όμως, η πολιτεία που διαχειρίζεται κεντρικά τους χρηματοδοτικούς πόρους, δεν συμπεριφέρεται σωστά απέναντι στους ΟΤΑ. Δεν γνωρίζουμε ποιες προκηρύξεις και  πότε ακριβώς θα δημοσιευτούν και επίσης δεν ενδιαφέρεται να επιλύσει το πρόβλημα της αποστελέχωσης των δήμων – το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Περιφέρεια αλλά και τα ίδια τα Υπουργεία. Δυστυχώς ακύρωσαν τις διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει για την αξιοποίηση ως εργαλείου των Αναπτυξιακών Εταιρειών που θα έλυνε προβλήματα έλλειψης προσωπικού και καθυστερήσεων στην ωρίμανση μελετών. Τα χρήματα που υπάρχουν και έχουμε τη δυνατότητα να απορροφήσουμε, είναι πάρα πολλά, αλλά δε μας βοηθούν για να το καταφέρουμε, εκπονώντας μελέτες κλπ. Είναι ζητήματα τα οποία έχω εντοπίσει από το 2014 και επαναλαμβάνω συνεχώς. Με κατηγορούν, μάλιστα, ότι αυτό το χρησιμοποιώ ως δικαιολογία, αλλά είναι η πραγματικότητα, όταν είναι γνωστό ότι τόσο η ΠΕΔ Κρήτης όσο και η ΚΕΔ πρόσφατα, έχουν πει το ίδιο πράγμα… Με απλά λόγια, λέμε ότι δεν θέλουμε άλλα χρήματα, θέλουμε προσωπικό για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τους χρηματικούς πόρους που έχουμε..»

Το Πρόγραμμα Έργων του 2023 κινείται στο πλαίσιο του εξ αρχής προγραμματισμού της δημοτική αρχής, είπε ακόμα ο δήμαρχος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Πρόσφατα άρθρα