Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤα βασικά έργα στο νέο πρόγραμμα της δημοτικής αρχής Αγίου Νικολάου

Τα βασικά έργα στο νέο πρόγραμμα της δημοτικής αρχής Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Τραντά ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα που εγγράφονται στο νέο Πρόγραμμα και θεωρούνται «σηματωροί» της στρατηγικής της σημερινής δημοτικής αρχής, ανέφερε την «Τριάδα» έργων: Η Ανάπλαση του Παραλιακού Δρόμου, η Ανάπλαση Πλατείας Ελούντας και η Γέφυρα του Ξηροποτάμου στην Αμμούδα. Είναι έργα για τα οποία ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει τη δέσμευση του Περιφερειάρχη Κρήτης ότι θα τα εντάξει στις Βιώσιμες Αστικές Αναπλάσεις, είπε ο δήμαρχος.

Σχετικά με το Κλειστό Γυμναστήριο Τ10, είναι σε εξέλιξη η αναθεώρηση των μελετών, μετά την τροποποίηση που έγινε και μεταφέρθηκε η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο Ταμείο Ανάκαμψης.  Οι αλλαγές αυτές έγιναν σε συνεννόηση των Υπηρεσιών με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά τέτοιες μεταβολές συνεπάγονται πολλαπλή γραφειοκρατική διαδικασία, που εμποδίζει το Δήμο, με την επιπλέον απασχόληση του υπάρχοντος προσωπικού, να επιταχύνει και ολοκληρώσει κάποιες επιπλέον μελέτες που στόχευε, εξήγησε, σημειώνοντας ότι πιστεύει ότι θα καταφέρει ο Δήμος να προκηρύξει το διαγωνισμό για την ολοκλήρωση του Γυμναστηρίου μέσα στο 2023.

Στο Πρόγραμμα εντάχθηκε νέα εργολαβία 5 εκατομμυρίων ευρώ για τη συντήρηση δρόμων (τσιμεντοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις, πλακοστρώσεις), που θα προκηρυχθεί μέχρι τέλος του έτους. Με την προηγούμενη εργολαβία των 3,5 εκατομμυρίων διατίθενται περί τα 8,5 εκατομμύρια από την παρούσα δημοτική αρχή και επιπλέον οι ανάλογες παρεμβάσεις που γίνονται από τις Κοινότητες, που ποτέ άλλοτε δεν είχαν διατεθεί για συντήρηση δρόμων δημοτικών και αγροτικών σε όλη την έκταση του Δήμου.

Επίσης περιλαμβάνεται η εκπόνηση των μελετών για το νέο σχολικό συγκρότημα στη Μεσοράχη με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» με 237.500 ευρώ.

Μελέτες για διάνοιξη δημοτικών οδών στην επέκταση του Σχεδίου Πόλεως, στο Σταυρό και στα Νόμια.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στο Πρόγραμμα εγγράφεται επίσης η εκπόνηση γεωλογικής μελέτης για τα πρανή της λίμνης, την ανάγκη για την οποία έχει επισημάνει και η ΑΝΑΤΟΛΗ, λόγω της αυξημένης χρήσης, κίνησης και επισκεψιμότητας που δέχεται ειδικά η δυτική πλευρά των απόκρημνων βράχων, αλλά και της στερέωσης του εδάφους, που συνδέεται με τη διατήρηση του πρασίνου, από το φαινόμενο της προοδευτικής διάβρωσης.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα