Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤοποθέτηση τεσσάρων πλωτών εξεδρών για 100 σκάφη στο Καθολικό - Συνέλευση των...

Τοποθέτηση τεσσάρων πλωτών εξεδρών για 100 σκάφη στο Καθολικό – Συνέλευση των Ερασιτεχνών Ψαράδων & Φίλων Θαλάσσης

Από

Ημερομηνία

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 και από ώρα 11.00 έως 16.00 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου, πραγματοποιήθηκε η Εκλογική – Απολογιστική συνέλευση των μελών του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ψαράδων και Φίλων Θαλάσσης.

Από το απερχόμενο πενταμελές συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Σαρειδάκη, τον Αντιπρόεδρο κ. Μανώλη Σαρειδάκη, το Γεν. Γραμματέα κ. Στάθη Γραφανάκη, τον Ταμία κ. Μανώλη Ζερβάκη, το τακτικό μέλος κ. Σπύρο Μαυροειδή και το αναπληρωματικό μέλος κ. Ιωάννη Αμαριωτάκη, υπήρξε ενημέρωση των μελών για τον οικονομικό απολογισμό και για τα πεπραγμένα του Σωματείου.

Πεπραγμένα

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος στα μέλη του Συλλόγου, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του, ως προτεραιότητα τέθηκε η δημιουργία της γλίστρας στο Καθολικό με πρωτοβουλία του Συλλόγου και με την συνεργασία του Δήμου Αγίου Νικολάου αλλά και των αρμόδιων φορέων αλλά και την χρηματοδότηση από ιδίους πόρους, όπως επίσης και συνεργασία με τον Δήμο για την εκπόνηση μελέτης για γενικό Master Plan στην περιοχή του Καθολικού.

Επίσης, ανάμεσα σε όσα έγιναν συγκαταλέγονται:

Η αρίθμηση των θέσεων σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου, η τοποθέτηση φωτισμού περιμετρικά του καθολικού, δωρεάν πόσιμο νερό προς τα μέλη του Συλλόγου με δίκτυο σε όλη την έκταση του όρμου, η μεταφορά του γραφείου του Συλλόγου από το λιμάνι στο Καθολικό, η τοποθέτηση πίλαρ ρεύματος, η πραγματοποίηση τρεις φορές εθελοντικών καθαρισμών περιβάλλοντος χώρου, παιδικής χαράς και βυθού, στρώσιμο με πίσσα στις λακκούβες της ασφάλτου στην περιοχή της γλίστρας, βάψιμο σε παγκάκια στην περιοχή του Όρμου, υποστήριξη του Συλλόγου με την συνδρομή μελών και σκαφών σε όλες τις δράσεις που έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου (SUP, Καλυδώνια, Cliff diving, νυχτερινή παρέλαση σκαφών κ.α.), εκπτώσεις 50% προς τα μέλη που ελλιμενίζονται στην Μαρίνα Αγίου Νικολάου, εκπτώσεις προς τα μέλη σε πολλά καταστήματα για είδη αλιείας, εκπτώσεις 30% τα τρέιλερ για την νομιμοποίηση και την έκδοση πινακίδας σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, εκπτώσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των σκαφών, συμμετοχή του Συλλόγου σε σεμινάρια αλλά και συνεργασία με την Διεύθυνση Αλιείας και την isea για τα ξενικά είδη και τα ιχθυαποθέματα, συμμετοχή του Συλλόγου με περίπτερο στην 1η έκθεση ExpoYachting Crete που πραγματοποιήθηκε στη Μαρίνα Αγίου Νικολάου, αλλά και σε εκθέσεις στην Αθήνα Boat and Fishing και natex για την κοινωνικοποίηση του Συλλόγου και πολλά άλλα.

Ιδρυτικό Μέλος της ΠΟΣΕΑ

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Ψαράδων και Φίλων Θαλάσσης Αγίου Νικολάου είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ερασιτεχνικής Αλιείας (ΠΟΣΕΑ), με πάνω από 30 Συλλόγους από όλη την Ελλάδα που δημιουργήσαν για πρώτη φορά το 2020 Ομοσπονδία ώστε να υπάρχει Δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης των ερασιτεχνών αλιέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σαρειδάκης είναι Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣΕΑ και ως Δ.Σ. της Ομοσπονδίας έχουν καταφέρει την αναβολή του επερχόμενου Προεδρικού Διατάγματος με τις παράλογες τοποθετήσεις με κατάθεση εμπεριστατωμένων επιστημονικών προτάσεων μέσω της Ομοσπονδίας και έχουν πραγματοποιήσει επισκέψεις στα Υπουργεία για χρόνια προβλήματα που απασχολούν τους ερασιτέχνες αλιείς, όπως η αύξηση των τελών ελλιμενισμού στα μικρά σκάφη και πολλά άλλα.

Πλωτές στο Καθολικό

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ενημέρωσε ακόμα τα μέλη ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου 2022 με το ΔΣ του Συλλόγου στο Καθολικό ενημερώθηκε για θέματα που απασχολούν τους ερασιτέχνες αλιείς πανελλαδικά αλλά και σε τοπικό επίπεδο όπως για την άμεση ανάγκη της δημιουργίας πλωτών εξεδρών στην περιοχή του Καθολικού μιας και σαν πρωτεύουσα Νομού Λασιθίου στερείται από κάποιο αλιευτικό καταφύγιο και δεν υπάρχουν καθόλου υποδομές ασφαλούς πρόσδεσης και ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση του έργου.

Μετά την δέσμευση του Υπουργού ο Σύλλογος σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο του Λ.Τ. κ. Γιώργο Λουκάκη ξεκίνησαν άμεσα όλες τις διαδικασίες για το εν λόγω έργο και ο κ. Λουκάκης κατόπιν συνεννόησης του με την αναπτυξιακή εταιρεία ΔΕΠΑΝ εξασφάλισε όλες τις προβλεπόμενες εγκρίσεις για την χρηματοδότηση του.

Στα μέλη που παρευρέθηκαν στην Γενική Συνέλευση παρουσιάστηκε εκτυπωμένη και ολοκληρωμένη η τεχνική έκθεση του έργου η οποία προβλέπει την τοποθέτηση τεσσάρων πλωτών εξεδρών συνολικής χωρητικότητας 100 σκαφών μέχρι 7 μέτρων με πύργους παροχής νερού, ρεύματος, φωτισμού, περίφραξη, ζώνες πρόσβασης, όπως προβλέπει η μελέτη αλλά και αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες του έργου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 390.690 ευρώ με ΦΠΑ.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το Σύλλογο.

Τα αποτελέσματα των εκλογών

Από τα 105 ταμειακά τακτοποιημένα μέλη ψήφισαν 62. Έγκυρα: 61, Άκυρα: 1. Λευκά 0

Αναλυτικά οι σταυροί κατά προτίμηση

Διοικητικό Συμβούλιο:

Σαρειδάκης Γεώργιος (56 σταυροί)

Σαρειδάκης Εμμανουήλ (53 σταυροί)

Μαυροειδής Σπυρίδων (45 σταυροί)

Γραφανάκης Ευστάθιος (45 σταυροί)

Βιτσαράς Χρήστος (31 σταυροί)

Αναπληρωματικό μέλος

Αμαριωτάκης Ιωάννης (30 σταυροί)

Εξελεγκτική επιτροπή

Χαλκιαδάκης Γ. Νικόλαος  (40 σταυροί)

Στρατάκης Νικόλαος (35 σταυροί)

Ντενέκος Λαέρτης (34 σταυροί)

Ξενικάκης Γεώργιος (33 σταυροί)

Το Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε σώμα μέσα σε 15 μέρες σύμφωνα με το άρθρο 13 του καταστατικού με μυστική ψηφοφορία και με σχετική πλειοψηφία θα αναδείξει τον Πρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα, τον Ταμία, τον Αντιπρόεδρο και ένα σύμβουλο.

Ανανεώσεις – εγγραφές μελών

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Σαρειδάκης ενημέρωσε επίσης για τις κινήσεις που θα γίνουν από το Σωματείο άμεσα στα ζητήματα που συζητήθηκαν και τόνισε ότι ο Σύλλογος αυτήν τη στιγμή έχει ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ την στήριξη από τα εγγεγραμμένα μέλη, καλώντας τα να αποπληρώσουν την ετήσια συνδρομή τους (20€, άλλωστε τα χρήματα είναι ανταποδοτικά προς τα μέλη). Ταμειακά ενήμεροι, όπως είπε, φέτος είναι μόνο 105. Επιπλέον, ανάγκη έχει να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, «ώστε να έχει την δυναμική και τους οικονομικούς πόρους που απαιτούνται και τούτο προς όφελος των μελών μας, νέων και παλαιών, ώστε να πετύχουμε και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του τόπου και γενικά της κοινωνίας του Αγίου Νικολάου» όπως σημείωσε.

Επίσης, κάλεσε τους ερασιτέχνες ψαράδες και τους φίλους της θάλασσας να εγγραφούν στον Σύλλογο, προκειμένου, όσο είναι εφικτό, να μεγαλώσει ο Σύλλογος ακόμα περισσότερο (ήδη αριθμεί 290 εγγεγραμμένα μέλη).

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας που παρευρέθηκαν στην Γενική Συνέλευση δίνοντας το «παρών» και την στήριξή τους για άλλη μια φορά και ελπίζουμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε και να τα καταφέρουμε, όπως επίσης ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια, το Δήμο, το Λιμενικό Ταμείο, το Λιμεναρχείο, τη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αγίου Νικολάου, το Τμήμα Αλιείας και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την αγαστή συνεργασία που έχουμε.

Με εκτίμηση

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα