Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΑνακαίνιση του σχολείου Φουρνής - Επαναδραστηριοποιείται ο σύλλογος του χωριού

Ανακαίνιση του σχολείου Φουρνής – Επαναδραστηριοποιείται ο σύλλογος του χωριού

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Την απόφαση της διοίκησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Φουρνής «Η Ευαγγελίστρια» για επαναδραστηριοποίηση, μετά την αδράνεια που επέβαλαν τα μέτρα αποστασιοποίησηςτης πανδημίας, προτίθεται να υποστηρίξει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Διαβεβαιώσεις γι’ αυτό δόθηκαν από το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό, με τον οποίο συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου με επικεφαλής τον επί πολλά χρόνια διατελούντα πρόεδρο του  σωματείου, Νίκο Φουντουλάκη.

Στη συνάντηση, που έγινε στο Δημαρχείο, παρέστησαν επίσης η Πρόεδρος της Κοινότητας Φουρνής Άννα Τσαγκαράκη και ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Κων. Καστελλιανάκης.

«H ολοκλήρωση της παρέμβασης στη στέγη είχε γίνει στο παρελθόν, απομένουν κάποιες εκκρεμότητες και εξετάζομε τρόπο για να τις ολοκληρώσουμε. Θα γίνουν συμπληρωματικές εργασίες εξωτερικά και εσωτερικά, εντάσσοντάς τις στην εργολαβία συντηρήσεων των κτηρίων, που υλοποιεί ο Δήμος. Προβλέπεται το βάψιμο από τον εργολάβο με υλικά του Δήμου και εθελοντική εργασία από μέλη του Συλλόγου. Η αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με αλουμινένια δεν προβλεπόταν στην αρχική εργολαβία και αφορά δαπάνη της τάξεως 10- 12 χιλιάδων ευρώ. Στην πρώτη τροποποίηση του Προϋπολογισμού του Δήμου, αρχές του 2023, θα προβλεφθεί στο Πρόγραμμα Έργων και τον Προϋπολογισμό η σχετική προμήθεια», είπε ο δήμαρχος, μετά τη συνάντηση.

Προκειμένου να διευκολυνθεί ο Σύλλογος να απελευθερώσει στεγασμένο χώρο για άλλες εκδηλώσεις στο εσωτερικό του σχολικού κτηρίου και να  φυλάξει εξοπλισμό (τραπεζοκαθίσματα κλπ.), ο Δήμος σκοπεύει να του παραχωρήσει ένα κοντέινερ το οποίο θα τοποθετηθεί σε χώρο πίσω από το σχολείο.

Χώρος στάθμευσης

Ένα επίσης θέμα που συζήτησαν τα μέλη του Συλλόγου με το δήμαρχο, ήταν η αγορά οικοπέδου έκτασης 1 στρέμματος περίπου, σε κεντρικό σημείο του χωριού (απέναντι στο σχολείο), για να διαμορφωθεί κατάλληλα και να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης, δεδομένου ότι υπάρχει σχετική έλλειψη στη Φουρνή. Είναι ένας αναγκαίος κοινωνικός εξοπλισμός, που θα εκτονώσει το πρόβλημα έλλειψης χώρου στάθμευσης, αλλά και θα προσφέρει χώρο για να κατασκευαστεί μια παιδική χαρά, δήλωσε ο κ. Ζερβός.

Ο κ. Φουντουλάκης είπε ότι υπήρξε ένα χρονικό διάστημα αδράνειας, λόγω του κορονοϊού. Τον περασμένο Σεπτέμβριο έγιναν αρχαιρεσίες και εξελέγη νέο Δ.Σ. το οποίο είναι διατεθειμένο να επαναδραστηριοποιήσει  το Σύλλογο. Σκοπός είναι να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του σχολικού κτηρίου ώστε να είναι έτοιμο μέσα στις Εορτές, για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει να οργανώσει για τα παιδιά του χωριού, είπε ο κ. Φουντουλάκης. Επίσης εθελόντρια καθηγήτρια ήδη απασχολεί δημιουργικά παιδιά του χωριού, στο χώρο του σχολείου.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα