Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΣταματημό δεν έχει το τελευταίο διάστημα η άνοδος των τιμών σε αμόλυβδη...

Σταματημό δεν έχει το τελευταίο διάστημα η άνοδος των τιμών σε αμόλυβδη βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Σταματημό δεν έχει το τελευταίο διάστημα η άνοδος των τιμών σε αμόλυβδη βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης. Οι καταναλωτές έρχονται πια αντιμέτωποι με μια κατάσταση που τείνει εδώ και τουλάχιστον ένα εξάμηνο να χαρακτηριστεί παγιωμένη.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Σγουρού στην ΑΝΑΤΟΛΗ ενδεικτικό είναι ότι η τιμή του ντίζελ κίνησης – που το 2019 η τιμή του ήταν κοντά στο 1,10 ευρώ το λίτρο, σήμερα έχει σχεδόν διπλασιαστεί- έχει πλέον ξεπεράσει και παγιωθεί σταθερά πάνω και από τη βενζίνη. Οι επαγγελματίες ιδιαίτερα σε μεταφορικές ή χωματουργικές εταιρίες, αλλά και οι οδηγοί ταξί και λεωφορείων «πονοκεφαλιάζουν», μη βλέποντας και την κρατική παρέμβαση που ανέμεναν για παρέμβαση των 25 λεπτών απ’ ευθείας στην αντλία προκειμένου οι τιμές αυτές τουλάχιστον να σταθεροποιηθούν σε ένα επίπεδο.

Σύμφωνα και με τον πρόεδρο του Συλλόγου Βενζινοπωλών του Λασιθίου Παντελή Επιτροπάκη, η μέση τιμή για την αμόλυβδη παρουσιάζει διακυμάνσεις, κινούμενη τις τελευταίες ημέρες περίπου από 2,05 έως 2,18 ευρώ το λίτρο.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για το πετρέλαιο κίνησης, που τις προηγούμενες μέρες είχε φθάσει ή και ξεπεράσει ακόμη και την αντίστοιχη τιμή της αμόλυβδης βενζίνης.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, χθες η ακριβότερη τιμή για την αμόλυβδη άγγιξε στο Λασίθι τα 2,318 ευρώ/λίτρο ενώ για το πετρέλαιο έφθασε περίπου μέχρι και στα 2,25 ευρώ/λίτρο.

Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, η μέση τιμή στα πρατήρια του νομού Λασιθίου κυμαίνεται στο 1,30 με 1,45 ευρώ/λίτρο, αναλόγως και της δυνατότητας αγοράς που έχει το κάθε πρατήριο, σύμφωνα με τον κ. Επιτροπάκη.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα