Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΜεταβολές σχολικών μονάδων στο Νομό Λασιθίου

Μεταβολές σχολικών μονάδων στο Νομό Λασιθίου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ως αιρετοί εκπρόσωποι των συναδέλφων μένουμε σταθεροί στη θέση μας και κάνουμε σαφές ότι δε θα δεχτούμε καμία οργανική υποβάθμιση σχολικής μονάδας παρά μόνο  επαναφορά ή αναβάθμιση οργανικών θέσεων! Καμία νέα υποβάθμιση δε θα γίνει δεκτή!

Με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών του Υπ. Παιδείας, αυτό το χρονικό διάστημα και μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας, εισηγούνται για τις μεταβολές των Σχολικών Μονάδων. Δηλαδή, για την προαγωγή ή υποβάθμιση οργανικών θέσεων των σχολικών μονάδων, όπως και την επαναλειτουργία δημοτικών σχολείων ή νηπιαγωγείων, πάντοτε με βάση το μαθητικό δυναμικό της κάθε περιοχής.

Ως αιρετοί εκπρόσωποι στο ΠΥΣΠΕ Λασιθίου , ζητάμε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου  αλλά και από τις αρμόδιες δημοτικές επιτροπές παιδείας των Δήμων, να εισηγηθούν και να λάβουν υπόψη τα παρακάτω:

Την επαναφορά των λειτουργικών θέσεων ολιγοθεσίων.

Την αποδοχή των αιτημάτων με αιτιολογημένη πρόταση από σχολικές μονάδες του ν. Λασιθίου, για την αναβάθμιση των οργανικών τους θέσεων.

Την αποδοχή του αιτήματος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας «ο Μύσων», όπου  ζητά την πλήρη στελέχωση και ίδρυση οργανικών θέσεων  στα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία.

Την ίδρυση των Τμημάτων Ένταξης σε Δημοτικά Σχολεία και  Νηπιαγωγεία, καθώς εδώ και 2,5 χρόνια η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αρνείται να υπογράψει τη σχετική πρόταση. Επίσης, την ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης, όπου επιβάλλεται από νέες ανάγκες που πιθανόν έχουν προκύψει.

Να μη γίνει καμία πρόταση για υποβάθμιση της οργανικότητας οποιασδήποτε σχολικής μονάδας του Νομού Λασιθίου.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, που είναι κρίσιμο, για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, τις θέσεις εργασίας, την παροχή εκπαιδευτικού έργου, ως αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου, θα είμαστε σε εγρήγορση για την τελική εισήγηση που θα διαμορφωθεί από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Αλέξανδρος Αλεξάκης & Γιάννης Πασπαράκης

Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Λασιθίου

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα