Αρχική_Τοπικά νέαΜε τον Ορειβατικό Αγ. Νικολάου από το Σελάκανο στο Οροπέδιο Μινό (βίντεο)

Με τον Ορειβατικό Αγ. Νικολάου από το Σελάκανο στο Οροπέδιο Μινό (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου πραγματοποίησε (https://orsian.blogspot.com) μια ακόμα πεζοπορία στην καταπράσινη περιοχή πέριξ του Σελάκανου.

Βίντεο: Γιάννης Πάγκαλος (Photo Pagalos)

Στις 9 η ώρα το πρωί συγκεντρωνόμαστε στην είσοδο του γραφικού ορεινού οικισμού για την έναρξη της πεζοπορίας μας. Μια πολυπληθής ομάδα 37 ατόμων από διάφορα σημεία του νομού. Ανάμεσά μας κάποια πιτσιρίκια, εκκολαπτόμενοι ορειβάτες, το μέλλον του Συλλόγου.

Αρχικά περνάμε από τη θέση Σκαφίδια, όπου υπάρχει πηγή και στέρνα ποτίσματος των ζώων. Κατόπιν η πορεία μας γίνεται κατηφορική, ώσπου συναντάμε το φαράγγι Μπουφάνη (ή των Γυπαετών ή του Παρσά ή του Σελάκανου), που σχηματίζεται νοτιοανατολικά του Σελάκανου και τερματίζει στα χωριά Χριστός και Μεταξοχώρι.

Το οροπέδιο Μινό

Καλά περνάμε στην κατηφόρα, όμως αυτή τελειώνει και τώρα βαδίζουμε κάθετα ανηφορικά, για να φτάσουμε στο στόχο μας: το μικρό οροπέδιο Μινό. Όταν αντικρίζουμε τα πρώτα εξοχικά αναθαρρεύουμε. Πανδαισία χρωμάτων μας περιβάλλει. Το πράσινο των πεύκων και των κυπαρισσιών εδώ μετατρέπεται στα ποικίλα φθινοπωρινά χρώματα. Ιδιαίτερη μνεία να κάνουμε στις αχλαδιές, σε πολλές απ’ τις οποίες συναντάμε και τα τρία χρώματα: πράσινο, κίτρινο και κόκκινο στο ίδιο δέντρο. Στα ψηλότερα κλαριά τους κρέμονται τα κατακόκκινα αχλάδια. Γευστικότατα, αν και τόσο διαφορετικά από τις συνηθισμένες γεύσεις.

Διασχίσαμε συνολικά 16 χιλιόμετρα σε 6 ώρες. Ευχαριστούμε από καρδιάς την αρχηγό μας, Σοφία Σιδηροπούλου, που μας οδήγησε ιδανικά σ’ αυτό το στολίδι της περιοχής μας. Άλλη μια περιδιάβαση στην ανεξερεύνητη κρητική φύση με τη χαρούμενη ομάδα του ορειβατικού έλαβε τέλος! Και στην άλλη με καλό.
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πρόσφατα άρθρα