Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΠαραμονή του Αγ. Νικολάου φέτος η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Παραμονή του Αγ. Νικολάου φέτος η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Από

Ημερομηνία

Με το ημερολόγιο να δείχνει 28 Νοεμβρίου και με τις εορτές των Χριστουγέννων να απέχουν ολοένα και λιγότερο, ξεκινά σιγά-σιγά να σχηματοποιείται και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν στην πόλη και τις Κοινότητες του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα και με την εισήγηση, που θα καταθέσει στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου ο Πρόεδρος του, Αντιδήμαρχος Χάρης Αλεξάκης, ο εορτασμός του πολιούχου Αγίου Νικολάου, που κάθε χρόνο σηματοδοτεί ουσιαστικά και την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σε όλο τον Δήμο, προτείνεται φέτος να πραγματοποιηθεί με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην εξέδρα της Λίμνης όχι ανήμερα, στις 6 Δεκεμβρίου. Αλλά στις 5, την παραμονή της εορτής.

Ένα σενάριο που αρχικά είχε συζητηθεί σε συνάντηση με φορείς και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, στην κατεύθυνση του να κινηθεί καλύτερα η τοπική αγορά τη συγκεκριμένη ημέρα, αφού «παραδοσιακά» όταν η εκδήλωση γίνεται στις 6 Δεκεμβρίου οι περισσότεροι Αγιονικολιώτες επιλέγουν να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις είτε να εκμεταλλευτούν διήμερα/τριήμερα και να εκδράμουν.

Αυτό ετέθη, όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Αλεξάκης, εκ νέου από τον ίδιο και προς την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, που σε πρώτη φάση εμφανίζεται θετικός. Εφ’ όσον τελικώς η εισήγηση και η σκέψη για τις 5 Δεκεμβρίου δεν περπατήσει, η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 6.

Συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν στην περίοδο των χριστουγεννιάτικων ημερών πεζοδρομήσεις στον κεντρικό ιστό της πόλης, κάτι που θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα πώς ακριβώς θα εφαρμοστεί.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα