Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΕμπορικός Σύλλογος Αγ. Νικολάου: Η λειτουργία του Πολιούχου της πόλης πρέπει...

Εμπορικός Σύλλογος Αγ. Νικολάου: Η λειτουργία του Πολιούχου της πόλης πρέπει αδιαπραγμάτευτα να πραγματοποιηθεί στο εκκλησάκι στον Όρμο

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Στις 6 Δεκεμβρίου όπως κάθε χρόνο η πόλη μας – έχοντας πάρει το όνομά της από τον ομώνυμο Βυζαντινό ναό του 8ου αιώνα που είναι στη περιοχή του Όρμου, σαν φυσικό επακόλουθο, καθώς είναι άκριτα «δεμένη» με την θάλασσα, αφού της προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια ανάπτυξη, πρωτοπορία και τουρισμό – ετοιμάζεται να γιορτάσει με λαμπρότητα τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο.

Κατ’ εξαίρεση πέρυσι, πραγματοποιήθηκε η λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου. Για εφέτος προσπαθεί να περάσει από εκκλησιαστικούς κύκλους η ίδια πρόταση.
Σαν Εμπορικός Σύλλογος είμαστε κάθετα αντίθετοι στην πραγματοποίηση αυτής της πρακτικής, όπως και ο κόσμος του Αγίου Νικολάου.
Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο η λειτουργία να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε άλλου, πέραν από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Όρμο, ακολουθώντας μετά η παραδοσιακή λιτανεία της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου, με κατάληξη το λιμανάκι του Όρμου όπου θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων.
Για τους παραπάνω λοιπόν λόγους, θα παρακαλέσουμε πολύ, να πάψουν οι διαφορετικές φωνές, και να σεβαστούν τόσο τον πολιούχο Άγιο, όσο τις παραδόσεις και αξίες της πόλης και των κατοίκων της.
Με τη σειρά μας, να ευχηθούμε χρόνια πολλά. Ο Άγιος Νικόλαος να δίνει δύναμη, υγεία και ευημερία, στους κατοίκους του, σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες και πάντα γαλήνιες θάλασσες στους ναυτικούς μας.
Για τον Εμπορικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου
Ο πρόεδρος
Μανώλης Πάγκαλος

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα