ΑρχικήΑθλητισμόςΤους αθλητικούς συντάκτες Ελλάδας και Κύπρου ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach...

Τους αθλητικούς συντάκτες Ελλάδας και Κύπρου ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center ο Λ. Αυγενάκης

Από

Ημερομηνία

Τους αθλητικούς συντάκτες Ελλάδας και Κύπρου, που μετέχουν στο 33ο κοινό Συνέδριό τους, το οποίο διεξάγεται επί διήμερο στο Ηράκλειο, ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. 

Κυρίαρχος στη θεματολογία του Συνεδρίου ήταν ο Αθλητικός Τουρισμός, τα οφέλη του και η διεξαγωγή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» σε 9 μήνες και ο Υφυπουργός Αθλητισμού εξήγησε στους αθλητικούς δημοσιογράφους τα πάντα γύρω από το πώς κατασκευάστηκαν οι Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στον Καρτερό, πώς λειτουργούν και πώς αξιοποιούνται, προετοιμαζόμενες για τη διεξαγωγή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» του χρόνου τον Σεπτέμβριο.
Η ανάρτηση του κ. Αυγενάκη:

“KARTEROS BEACH SPORTS CENTER

Στις Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στον Καρτερό, με τους αθλητικούς συντάκτες Ελλάδας και Κύπρου, που μετέχουν στο 33ο κοινό Συνέδριό τους, το οποίο διεξάγεται επί διήμερο στο Ηράκλειο.

Κυρίαρχος στη θεματολογία του Συνεδρίου ήταν ο Αθλητικός Τουρισμός, τα οφέλη του και η διεξαγωγή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» σε 9 μήνες κι αφού αναλύθηκαν όλ’ αυτά χτες το απόγευμα στη θεωρία, σήμερα είχε σειρά η… πρακτική!

Είχα τη χαρά να τους ξεναγήσω στο Karteros Beach Sports Center, να τους εξηγήσω πως αξιοποιήσαμε, αθλητικά αλλά και για την τοπική κοινωνία, την περιοχή που ήταν άκρως παραμελημένη:

-Πώς απομακρύνθηκαν οι εκατοντάδες καταπατητές,
-Πώς κατασκευάστηκαν σε χρόνο ρεκόρ οι εγκαταστάσεις (για να φιλοξενήσουν τον περασμένο Ιούνιο τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball Ανδρών – Γυναικών, Εφήβων – Νεανίδων),
-Πώς αξιοποιούνται από τότε με δεκάδες αθλητικά γεγονότα, που καλλιεργούν την κουλτούρα και εκπαιδεύουν τη νέα γενιά στα αθλήματα της άμμου,
-Πώς οι εθνικές μας ομάδες παράκτιων αθλημάτων απέκτησαν το σπίτι τους και
-Πώς περνάμε στη β’ φάση της επέκτασης των εγκαταστάσεων με φόντο τη διεξαγωγή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» του χρόνου τον Σεπτέμβριο.

Εντυπωσιάστηκαν, κατάλαβαν γιατί οι ξένοι ειδήμονες μιλούν για εγκαταστάσεις από τις καλύτερες στην Ευρώπη, ρωτούσαν εύστοχα και μοιράστηκαν μαζί μας το όραμα και την υλοποίησή του, τη φιλοσοφία στην πράξη γύρω από την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και τα εθνικά του οφέλη.​

Πρόσφατα άρθρα