Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΨεύτικο προφίλ κοπέλας με κλεμμένες φωτογραφίες της

Ψεύτικο προφίλ κοπέλας με κλεμμένες φωτογραφίες της

Από

Ημερομηνία

Για τους κινδύνους του Διαδικτύου και τους τρόπους που μπορεί κάποιος να προφυλαχθεί μίλησε χθες το απόγευμα σε εκδήλωση του Ναυτικού Ομίλου Αγίου Νικολάου ο Κωνσταντίνος Φραγκάκης, Αστυνομικός και υπεύθυνος Πληροφοριακών συστημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου.

Στάθηκε σε πρόσφατα παραδείγματα που είναι ενδεικτικά των κινδύνων που ελλοχεύουν – οι οποίοι, όπως είπε, ειδικά το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. «Και η άγνοια είναι κακός σύμμαχος», τόνισε σχετικά.

Ένα από τα τελευταία συμβάντα με τα οποία ασχολήθηκε ο ίδιος, έχει να κάνει με τη δημιουργία ψεύτικου προφίλ μιας νεαρής κοπέλας από άγνωστο στο Instagram, με φωτογραφίες που είχαν κλαπεί από το αυθεντικό της προφίλ.

Ο άγνωστος είχε χρησιμοποιήσει μάλιστα ακριβώς το ίδιο όνομα με το κανονικό και όχι κάποιο άσχετο, ενώ έκανε και αίτημα φιλίας σε φίλους της κοπέλας προτρέποντάς τους να επισκεφθούν δημοφιλείς ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου. Κάτι που αποτελεί, σύμφωνα με τον κ. Φραγκάκη, πρόσφατο και καινούργιο φαινόμενο.

Όσο για το τι να κάνουν σε περίπτωση που πέσουν θύματα, ο κ. Φραγκάκης είπε, συμβουλεύοντας το ακροατήριό του, ότι εφόσον κάποιος υποστεί κάτι τέτοιο, δύναται να υποβάλει μήνυση, με πιο πρακτική συμβουλή να κρατήσει άμεσα φωτογραφικό στιγμιότυπο (screenshot) και να κάνει άμεση αναφορά (report) στον εκάστοτε ψεύτικο λογαριασμό.

Όσο για την περίπτωση της κοπέλας, ο ίδιος συμβούλεψε την παθούσα, αφότου το ψεύτικο προφίλ «κατέβηκε», να σβήσει άμεσα τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει με μαγιό, κλπ στο προφίλ της, για να μην «στοχοποιείται».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα