Οι τιμές των ενοικίων σε περιοχές της Κρήτης έχουν εκτοξευτεί, ιδιαίτερα στις πιο τουριστικές περιοχές, στα αστικά κέντρα και στις περιοχές γύρω από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Πολλοί ήταν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επιλογή της βραχυχρόνιας ενοικίασης (Airbnb), τάση η οποία περιόρισε την προσφορά κατοικίας προς ενοικίαση.
* Στο νομό Λασιθίου σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του +8,00%,καθώς η μέση τιμή ενοικίασης έφτασε τα 7,00 ευρώ ανά τ.μ., από τα 6,48 ευρώ ανά τ.μ., του τρίτου τριμήνου του 2021. Στο νομό Χανίων η αύξηση της μέσης τιμής ενοικίασης ήταν +10,30%, στο νομό Ρεθύμνου +2,30% και στο νομό Ηρακλείου +4,80%.
* Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο νομό Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο, διαμέρισμα στο κέντρο, πρώτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου ενοικιάζεται στα 16.67 ευρώ ανά τ.μ. Στο κέντρο του Αγίου Νικολάου, διαμέρισμα 30 τ.μ., δευτέρου ορόφου, ενός υπνοδωματίου, ενοικιάζεται 13 ευρώ ανά τ.μ.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ