Αρχική_Τοπικά νέαΓιορτάζει ο Άγιος Νικόλαος: Λιτάνευση εικόνας & Αγιασμός Υδάτων στο Αμμούδι (βίντεο)

Γιορτάζει ο Άγιος Νικόλαος: Λιτάνευση εικόνας & Αγιασμός Υδάτων στο Αμμούδι (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Με λαμπρότητα η πόλη του Αγίου Νικολάου γιόρτασε τον πολιούχο Άγιό του. Ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, ένα κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου κ. Μεθοδίου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Ο κ. Γεράσιμος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κ. Μεθόδιο για την παρουσία του στην πόλη. Ακολούθως ο κ. Μεθόδιος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Νικολάου ο οποίος αποτελεί παράδειγμα καλού χριστιανού που εμείς οφείλουμε να ακολουθούμε σε όλη μας τη ζωή: «Ο Άγιος Νικόλαος μας δίδαξε τι πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας» είπε.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, από τον Άγιο Αντώνιο μέχρι την παραλία του Αμμουδίου, όπου τελέστηκε και ο αγιασμός των υδάτων.

Την γιορτή του Αγίου Νικολάου τίμησαν με την παρουσία τους στον ναό ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δέσπω Καρνιαδάκη και άλλες αρχές της πόλης. Στις εκδηλώσεις συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Πρόσφατα άρθρα