Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΝέα τομή για οπτική ίνα… ενέκρινε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου

Νέα τομή για οπτική ίνα… ενέκρινε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Έγκριση, με όρους, προς εταιρεία ιδιωτικής τηλεφωνίας, ψηφιακής τηλεόρασης κλπ. έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου. Η εταιρεία ζητά να σκάψει από το Αμμούδι κατά μήκος του παραλιακού μετώπου για να καταλήξει στο Λιμεναρχείο, στο λιμάνι, προκειμένου να περάσει δίκτυο οπτικής ίνας.

Το Δ.Σ. συμφώνησε με τον όρο να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2023 και να αποκαταστήσει τις όποιες φθορές προκληθούν σε δημοτικό, δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.

Με αφορμή αυτό, κατετέθη ο προβληματισμός, για το ζήτημα της φθοράς, λειτουργικής και αισθητικής, αλλά και της όχλησης που προκαλούν οι εταιρείες, που συχνά -πυκνά ανασκάπτουν οδοστρώματα, δημιουργώντας κακότεχνα μπαλώματα στη συνέχεια.

Κατά πολύ έχει υπερβεί την αρχική πρόβλεψη και την εγγραφή κονδυλίου στον Προϋπολογισμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου η δαπάνη που αφορά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της αύξησης των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Τεχνικό Πρόγραμμα

Με ένα και μοναδικό εγγεγραμμένο έργο, εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου. Είναι έργο, το οποίο μεταφέρεται εδώ και μερικά χρόνια, από χρονιά σε χρονιά, χωρίς να εκτελείται και αφορά την αποκατάσταση σπηλαίωσης κάτω από τη δημοτική οδό, μπροστά από το Τελωνείο Αγίου Νικολάου.

Όπως διευκρινίστηκε, στη συνεδρίαση του Δ.Σ., η εγγραφή του έργου είναι τυπική και γίνεται κυρίως για να υπάρχει και τυπικά εγκεκριμένο Τεχνικό Πρόγραμμα ώστε στη διάρκεια του έτους να είναι εφικτή η τροποποίησή του, με την ένταξη όποιου άλλου έργου ή παρέμβασης κριθεί αναγκαία. Πάντως, η αποκατάσταση της σπηλαίωσης, που είναι έργο της τάξεως των 6-7 χιλιάδων ευρώ, κρίνεται απαραίτητη και θα επιδιωχθεί να γίνει το έργο εντός του επόμενου έτους, διαβεβαίωσε ο κ. Λουκάκης.

Έργα με χρηματοδότηση από διάφορα προγράμματα δεν εγγράφονται στο Πρόγραμμα Έργων, ενώ τακτικές δαπάνες συντηρήσεων κλπ. δεν απαιτούν εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως διευκρινίστηκε.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα