ΑρχικήVideoΞεκινά ο ΒΟΑΚ με το τμήμα Νεάπολη –‘Άγιος Νικόλαος

Ξεκινά ο ΒΟΑΚ με το τμήμα Νεάπολη –‘Άγιος Νικόλαος

Από

Ημερομηνία

Ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και του παρέδωσε τις απαντήσεις του Υπουργείου Υποδομών με την τεχνική έκθεση που περιλαμβάνει απαντήσεις επί των θεμάτων που τέθηκαν κατά τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης της ΜΠΕ Παρακάμψεων Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου του ΒΟΑΚ από την Περιφέρεια Κρήτης.

Για ένα έργο που έχει ανάγκη η Κρήτη να γίνει πραγματικότητα, μίλησε ο Υπουργός στις δηλώσεις του τόνισε πως είναι πάρα πολύ σημαντική η συνεργασία του υπουργείου υποδομών με την Περιφέρεια Κρήτης «γιατί γνωρίζουμε ότι με καλή διάθεση προχωρούμε ένα πολύ, πολύ μεγάλο έργο, ένα έργο που θα αλλάξει ουσιαστικά την Κρήτη».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε πως «οι παρατηρήσεις οι οποίες κάναμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο αποδεικνύει ότι ήταν σωστές και οι περισσότερες έγιναν δεκτές. Το θέμα θα συζητηθεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να προχωρήσουμε αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης που ήταν για χρόνια ένα όνειρο για όλους τους κρητικούς, για όλο τον κόσμο που έρχεται στο νησί μας». Υπογράμμισε δε πως η Περιφέρεια Κρήτης έχει στηρίξει με χώρο δικό της

Να σημειωθεί πως ήδη η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνέχεια της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Υφιστάμενα Τμήματα Παράκαμψης Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ)», ανάρτησε προς ενημέρωση των φορέων και του ενδιαφερόμενου κοινού, την «Τεχνική Έκθεση – Υπόμνημα» της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών (ΥΠΟΜΕ) με απόψεις, διευκρινίσεις, απαντήσεις και τεχνικές λύσεις επί των θεμάτων που τέθηκαν κατά τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης της μελέτης.

 

“Έχουμε δεχτεί το μεγαλύτερο κομμάτι των παρατηρήσεων της Περιφέρειας και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί εξαρχής είχαμε πει, ότι εμείς, με πολύ ανοιχτή σκέψη και με καλή διάθεση, ό,τι δεν είναι μία βόμβα στα θεμέλια του έργου θα το αποδεχτούμε” ανέφερε ο κ. Καραγιάννης. Πρόσθεσε δε, ότι δεκτές έγιναν και οι παρατηρήσεις για το 95% των κόμβων, αλλά και για την μεγάλη σήραγγα στο Κακό Όρος.

“Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά αυτή τη στιγμή το μεγάλο αυτό έργο” είπε ο κ. Καραγιάννης, που διευκρίνισε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η Β’ φάση του διαγωνισμού, εκτιμώντας ότι “μέχρι τέλη Μαρτίου θα έχουμε προσωρινό ανάδοχο στο μεγάλο έργο της παραχώρησης”.

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι προχωράει συνολικά ο σχεδιασμός της κυβέρνησης “για αυτό το τεράστιο έργο, που θα αλλάξει ουσιαστικά την Κρήτη”. Προχωράει επίσης και ο σχεδιασμός για τα έργα ανατολικότερα του Αγίου Νικόλαου: “Ήδη έχει στηθεί το εργοτάξιο και θα αρχίσουν οι πρόδρομες εργασίες, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για το Καλό Χωριό και τη Γέφυρα Φρουζή, αλλά και την παράκαμψη της Παχιάς ‘Αμμου, ώστε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να εξασφαλίσουμε τις χρηματοδοτήσεις από την διαχειριστική αρχή και να δημοπρατήσουμε και τα δύο αυτά μεγάλα έργα”.

Για το έργο ΣΔΙΤ Χερσόνησος – Νεάπολη, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης στις αρχές του 2023, ενώ για το τμήμα Παχειά Άμμος – Σητεία, είπε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες.

Πρόσφατα άρθρα