Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΕορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου...

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας βιωματικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών, με απώτερο σκοπό την ίση αντιμετώπιση και το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο με θέμα την αναπηρία, μοιράστηκαν τις σκέψεις τους και γνώρισαν τους τρόπους καθημερινής εξυπηρέτησης ατόμων με κάθε είδους μορφή αναπηρίας, καθώς και τους τρόπους επικοινωνίας τους. Μέσα από τις βιωματικές δράσεις μπήκαν στη θέση ανθρώπων χωρίς όραση, χωρίς ακοή και στη θέση ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες, κατανοώντας πως η παραίτηση δεν είναι λύση.

Την επιμέλεια των δράσεων είχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου:  Γκουντάρα Αμαλία, Βαφειάδης Σταύρος, Καραγιάννη Ελένη, Λαμπροπούλου Ευαγγελία, Νερατζούλη Κωνσταντίνα, Πλατοκούκη Μαρία, Τσώτσος Νίκος, Χατζάκη Αριστέα

Παράλληλα με τις δράσεις, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τον κ. Μιχάλη Λεμονή – αθλητή παραολυμπιακού αθλήματος “Boccia”. Οι μαθητές των μεγάλων τάξεων του σχολείου μας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την προσωπική ιστορία και την αθλητική πορεία του κ. Λεμονή και μετέπειτα ακολούθησε συζήτηση, στην οποία οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις στον ίδιο. Η θέληση και η αγάπη για ζωή μπορεί να καταφέρει πολλά. Διέψευσε τους γιατρούς και σήμερα περπατάει, κινείται, ζει μόνος του και έχει μία άριστη κοινωνική ζωή. Με λίγα λόγια έχει πάρει τη ζωή στα χέρια του, εργάζεται και γυμνάζεται καθημερινά γιατί απλά μπορεί και θέλει, όπως μας τόνισε! Στη συνέχεια οι μαθητές και μαθήτριες, υπό την καθοδήγησή του, συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στην αυλή του σχολείου στο παραολυμπιακό άθλημα “Boccia”.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Μιχάλη Λεμονή για την άμεση ανταπόκρισή του στην πρόσκλησή μας. Από τη μεριά μας επικροτούμε τη θέληση που λειτουργεί ως κινητήρια δύναμη πραγματοποίησης ονείρων, στόχων και ποιότητας ζωής. Του ευχόμαστε ό,τι πιο όμορφο και δημιουργικό στη ζωή του και πολλές επιτυχίες στον καθημερινό αγώνα της ζωής!

 

Η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί

του  1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου

 

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα