ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΕορταστικός διάκοσμος από τον Εμπορικό Σύλλογο Σητείας

Εορταστικός διάκοσμος από τον Εμπορικό Σύλλογο Σητείας

Από

Ημερομηνία

Προσπαθώντας να συμβάλει στη δημιουργία ενός εορταστικού κλίματος στην περιοχή, ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας τις τελευταίες ημέρες επιδίδεται στο διάκοσμο. Χριστουγεννιάτικα στολίδια απέκτησαν  τα επιστήλια στους δύο κεντρικούς δρόμους της τοπικής αγοράς, επί της Ελευθερίου Βενιζέλου και της Βιτσέντζου Κορνάρου.

Είχε προηγηθεί, όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μάρω Νικητάκη, η αντικατάσταση των γλαστρών στις ανθοστήλες από το Δήμο κατόπιν σχετικού αιτήματος του Συλλόγου, ώστε να υπάρχει μία πιο όμορφη εικόνα στους δύο εμπορικούς δρόμους. Και βέβαια σχεδόν στο σύνολό τους τα καταστήματα έχουν προχωρήσει σε χριστουγεννιάτικο διάκοσμο δημιουργώντας μία όμορφη, φωτεινή και γιορτινή εικόνα στην πόλη.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ επιπρόσθετα ο Εμπορικός Σύλλογος ανακοίνωσε το εορταστικό πρόγραμμα των καταστημάτων. Θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, οπότε και θα επανέλθει το κανονικό χειμερινό ωράριο.

«Εν όψει των άγιων ημερών που ακολουθούν, η αγορά της Σητείας προετοιμάζεται για να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το καταναλωτικό κοινό, το οποίο καλούμε για άλλη μία φορά να υποστηρίξει την τοπική αγορά. Ιδίως μετά τις πληγές που προκάλεσε η καταστροφική πλημμύρα της 15ης Οκτωβρίου η ανάγκη αλληλοϋποστήριξης της τοπικής κοινωνίας είναι ίσως μεγαλύτερη από ποτέ. Πολλές επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, όπως και πολλοί συμπολίτες μας. Αν λοιπόν στηρίξουμε ο ένας τον άλλο, εμπορικός κόσμος και καταναλωτικό κοινό, θα είναι πολύ θετικό για όλους, για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή με τις δράσεις που προαναφέρθηκαν προκειμένου να δώσει μία νότα χαράς και αισιοδοξίας στον κόσμο και έχοντας μεριμνήσει ώστε να υπάρχει επάρκεια και ποικιλία προϊόντων σε καλές τιμές, για την κάλυψη όλων των αναγκών και υποχρεώσεων του καταναλωτικού κοινού. Θέλουμε να συμβάλουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα εορταστικό κλίμα, να αισθανθεί πιο όμορφα ο κόσμος, να βελτιωθεί η ψυχολογία του», επεσήμανε η κ. Νικητάκη.

 

Η ελαιοσυγκομιδή

Όσο περνάει λοιπόν ο καιρός και πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, αναμένεται να ζωντανέψει περαιτέρω και η αγορά. Προς το παρόν η Σητεία κινείται σε ρυθμούς ελαιοσυγκομιδής, αφού η πλειοψηφία των κατοίκων έχει στρέψει την δράση της σε αυτή την κατεύθυνση το τελευταίο χρονικό διάστημα και η πόλη τόσο στην διάρκεια της ημέρας όσο και τις νυχτερινές ώρες είναι αρκετά «ήσυχη». Φέτος, όπως είναι γνωστό, υπάρχει παραγωγή στην περιοχή και δεδομένων και των καλών τιμών ως τώρα του προϊόντος -και της μη ύπαρξης εργατικών χεριών- οι πολίτες έχουν στρέψει την προσοχή τους στην κατεύθυνση αυτή.

«Είναι μία ιδιαίτερη χρονιά λόγω παραγωγής και τιμής ελαιολάδου, ο καθένας εστιάζει στο προϊόν του. Υπάρχει λοιπόν τώρα μία στασιμότητα στην αγορά, αλλά όσο περνάνε οι ημέρες και πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα -όπως γίνεται κάθε χρόνο- πιστεύουμε ότι η κίνηση θα αυξηθεί. Σε αυτό ευελπιστούμε ότι θα συμβάλει και η φετινή παραγωγή ελαιολάδου, ας μην ξεχνάμε ότι έτσι κι αλλιώς η τοπική οικονομία στηρίζεται πολύ στον πρωτογενή τομέα και ασφαλώς στο ελαιόλαδο.

Ελπίζουμε λοιπόν ότι θα έχουμε μία σχετικά καλή κίνηση το επόμενο χρονικό διάστημα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες λόγω της ακρίβειας και το πορτοφόλι του καταναλωτή έχει υποστεί αφαίμαξη λόγω αυτής. Τα καταστήματα προσαρμοζόμαστε στην τάση της εποχής και τις συνθήκες, είναι καλό να γίνεται έρευνα αγοράς και καλό όπως προανέφερα είναι να υποστηρίζεται η τοπική αγορά, η οποία είναι ένα ζωντανό κύτταρο στην πόλη μας, και πανέτοιμη να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το καταναλωτικό κοινό».

 

Το εορταστικό ωράριο

Στο πλαίσιο αυτό διαμορφώθηκε και το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων. Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 17 του μήνα πρωί και απόγευμα 08.30 -02.00 και 17.00 -20.30, πλην της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου, που θα έχουν συνεχόμενο ωράριο από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, της παραμονής των Χριστουγέννων το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου από τις 08.30- 20.30, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το Σάββατο 31 του μήνα από τις 08.30 -19.00.

Τα καταστήματα, δε θα ανοίξουν την ερχόμενη Κυριακή 11 του μήνα στη Σητεία, καθώς λόγω της ελαιοκομικής περιόδου δεν αναμένεται να ανάλογο αγοραστικό ενδιαφέρον και το κόστος της λειτουργίας θα είναι μεγαλύτερο από το όποιο όφελος. Αντίθετα θα είναι ανοικτά την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

«Ελπίζουμε και αισιοδοξούμε για ό,τι καλύτερο και ευχόμαστε υγεία και δύναμη σε όλους» τόνισε η κ. Νικητάκη.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πρόσφατα άρθρα