Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΚάλεσμα σε σχολεία απ’ όλο το δήμο Αγ. Νικολάου να συμμετάσχουν στην...

Κάλεσμα σε σχολεία απ’ όλο το δήμο Αγ. Νικολάου να συμμετάσχουν στην «Ημέρα Αγάπης»

Από

Ημερομηνία

Τη συμμετοχή των σχολείων απ’ όλη την έκταση του Δήμου Αγίου Νικολάου επιθυμεί και επιζητεί για τη φετινή Ημέρα Αγάπης που επιστρέφει φέτος, για 17η φορά και μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, στην κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, η Ένωση Γονέων και Μαθητών του Δήμου.

Όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό η πρόεδρος Κατερίνα Σπυροπούλου, η Ένωση ανέλαβε -από κοινού με τα μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας Καθηγητών Αγίου Νικολάου (Π.Ο.Κ.Α.Ν.) Ανθή Ρουμπελάκη και  Ελένη Τζερεμέ και με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν., του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν. και συνολικά του Δήμου Αγίου Νικολάου- τη διοργάνωση της μεγάλης χριστουγεννιάτικης γιορτής συνεργασίας και αλληλεγγύης. Θεωρώντας το ως «υποχρέωσή μας από τη στιγμή που απευθύνεται σε μαθητές» και ανταποκρινόμενη και στην κοινωνική διάσταση του θεσμικού ρόλου που επιτελεί εκπροσωπώντας οικογένειες σε όλο το Δήμο. «Δεν μας απασχολεί μόνο η σχολική στέγη και τα προβλήματα των σχολείων, ένας από τους ρόλους μας είναι και το κομμάτι του πολιτισμού και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης συνολικά για όλους τους μαθητές της περιοχής μας», όπως αναφέρει.

Σημειώνεται πως, όπως κάθε χρονιά, η εκδήλωση θα έχει και φέτος ανθρώπινη διάσταση. Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις κατασκευές στους πάγκους κλπ., που θα στηθούν, θα διατεθούν για παιδιά σε όλη την έκταση του Δήμου Αγίου Νικολάου, τα οποία έχουν αυξημένες ανάγκες. Μια κίνηση, που ιδιαίτερα στην παρούσα κρίσιμη και δύσκολη για πολλές οικογένειες οικονομική συγκυρία αποκτά ακόμη σημαντικότερο χαρακτήρα.

Η διοργάνωση και φέτος πέρα από πάγκους με κατασκευές, λιχουδιές κλπ θα περιλαμβάνει επίσης διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα (face painting, χορούς και μουσικές από χορευτικά συγκροτήματα κά.). Ήδη ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ημέρα γιορτής έχει εκδηλωθεί από αρκετά σχολεία του Δήμου, τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ αλλά και το Δ.Ι.Ε.Κ. Αγ. Νικολάου και Συλλόγους (π.χ. «Ηλιαχτίδα»). Παράλληλα η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο διαδίκτυο και στη σελίδα της Ένωσης παραμένει ανοικτή για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει.

Κεντρικός στόχος της Ένωσης, τονίζει η πρόεδρος, είναι στην Ημέρα Αγάπης να συμμετάσχουν σχολεία απ’ όλο τον Δήμο, τη Νεάπολη, την Κριτσά, την Ελούντα, το Σίσι, το Καλό Χωριό, και όχι μόνο από την πόλη του Αγίου Νικολάου.

Η κ. Σπυροπούλου θέλησε να ευχαριστήσει τις κ. Τζερεμέ και Ρουμπελάκη από την ΠΟΚΑΝ για τη βοήθειά τους, όπως και συνολικά τον Δήμο και τον ΠΑΟΔΑΝ για τα καλλιτεχνικά δρώμενα κλπ., που θα λάβουν χώρα. Στόχος της Ένωσης, όπως λέει, είναι να υπάρχει και συνέχεια και να συνεχίζει να το διοργανώνουν τα επόμενα χρόνια και τα επόμενα Δ.Σ.

 

Ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός

Εξάλλου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι δηλώσεις συμμετοχών για τον πρώτο καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα «Χριστούγεννα στον τόπο μου» έχουν λάβει παράταση έως και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου (στο σχολείο απαραίτητα και στο mail του διαγωνισμού diagonismosenosis@gmail.com). Το διαγωνισμό διοργανώνει η Ένωση Γονέων με στόχο να κινητοποιήσει τη φαντασία των παιδιών, να εμπλουτίσει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και να ενώσει όλους τους μαθητές μέσω του δικτύου Συλλόγων Γονέων.

«Βλέποντας ότι για τα παιδιά αυτά τα Χριστούγεννα, τα πρώτα μετά από 2 χρόνια χωρίς μέτρα, δεν θα συνέβαιναν άλλα δρώμενα και εκδηλώσεις, αφού μετά τις προτάσεις μας στον ΠΑΟΔΑΝ, δεν λάβαμε απαντήσεις, θελήσαμε να πάρουμε και αυτή την πρωτοβουλία», είπε η πρόεδρος. Σημειώνει δε και τον εθελοντικό χαρακτήρα της Ένωσης για όλες αυτές τις δράσεις, «δεν έχουμε γραφείο να κάνουμε όλα αυτά, καθένας από το Δ.Σ. ασχολείται με τους διαθέσιμους πόρους και στο περίσσευμα του χρόνου του».

Ήδη, σύμφωνα με την κ. Σπυροπούλου, υπάρχουν αρκετές συμμετοχές ζωγραφικής, αλλά όχι τόσες πολλές με μαντινάδες.

 

Δωροεπιταγές για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν

Όπως λέει, μάλιστα η Ένωση φρόντισε να απευθυνθεί στα Σ/Μ με παιχνίδια, στα βιβλιοπωλεία, στα παιχνιδάδικα στον Άγιο Νικόλαο και στην Νεάπολη προκειμένου να δοθούν δωροεπιταγές των 20 ευρώ για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν. Με τον τρόπο αυτό, προσθέτει, θα τονωθεί και η κίνηση στην τοπική αγορά του Αγίου Νικολάου.

Επίσης, η πρόεδρος ευχαριστεί την Ράνια Αφεντούλη για το λογότυπο που έφτιαξε για το διαγωνισμό.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορεί να πάρει όποιος επιθυμεί τηλεφωνώντας στο τηλ. 6982095285 (Ιωάννα Κρητσωτάκη).

 

Το κινητό Πλανητάριο της Κρήτης

Επιπλέον, στο πλαίσιο του στόχου τα παιδιά να ζήσουν ακόμη μια εμπειρία εν όψει εορτών, η Ένωση Γονέων βοήθησε, όπως λέει η πρόεδρος, τους Συλλόγους Γονέων και τα σχολεία στο να έλθει στο 1ο και 2ο δημοτικό Αγίου Νικολάου, στις 21 και 22 Δεκεμβρίου, το κινητό Πλανητάριο της Κρήτης, που είναι σε θέση να προβάλλει οποιαδήποτε ψηφιακή ταινία θόλου. Πρόκειται για ταινίες που φτιάχνονται ειδικά για πλανητάρια και προσφέρουν μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα