Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤο 2024 η πλήρης ανάκαμψη της κρουαζιέρας - Θα πρέπει να προετοιμαστεί...

Το 2024 η πλήρης ανάκαμψη της κρουαζιέρας – Θα πρέπει να προετοιμαστεί ο Άγιος Νικόλαος

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επίτιμου προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) Θεόδωρου Κόντε, το 2022 αναμένεται να κλείσει με περίπου 3000 αφίξεις και 2,6/ 2,7 εκατομ. επιβατών στους ελληνικούς προορισμούς.

Τα πράγματα, όπως τονίζει, αναμένεται να αλλάξουν βελτιωμένα το έτος 2023, περιμένοντας περίπου 3480 αφίξεις και 3,3- 3,5 εκατομμύρια αφίξεις επιβατών. Περαιτέρω βελτίωση αναμένεται για το έτος 2024. Τότε, σημειώνει, ελπίζουμε ότι θα είναι η χρονιά που θα φτάσουμε και ίσως θα ξεπεράσουμε τα αποτελέσματα του έτους 2019, με τις 3979 προσεγγίσεις.

Να γιατί ο Άγιος Νικόλαος θα πρέπει από τώρα να προετοιμαστεί κατάλληλα για το 2024, καθώς για το 2023 οι κρουαζιέρες έχουν ήδη, σχεδόν οριστικά, ανακοινωθεί.

Επισημάνθηκε ακόμα ότι είναι σαφής η μειωμένη πληρότητα των επιβατών πάνω στα πλοία, κυρίως όσον αφορά τα μεγάλου μεγέθους (megaships), αφού μερικά πλοία είχαν πληρότητα 50-60%. Αυτό το διαπιστώσαμε και με τα κρουαζιερόπλοια που έδεσαν στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, των οποίων η πληρότητα συνήθως δεν ξεπερνούσε το 50%.

ΛΕΩΝ.Κ.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα