Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΧριστουγεννιάτικα δώρα από την Περιφέρεια Κρήτης στις Δομές Κοινωνικής Φροντίδας όλου του...

Χριστουγεννιάτικα δώρα από την Περιφέρεια Κρήτης στις Δομές Κοινωνικής Φροντίδας όλου του νησιού

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Η Περιφέρεια Κρήτης -Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας- στο πλαίσιο των υπερτοπικών δράσεων του κοινωνικού της προγράμματος, πραγματοποιεί για ακόμη μια χρονιά τη δράση «Προμήθεια Χριστουγεννιάτικου Δώρου στα άτομα που υποστηρίζονται από τις Μονάδες Κοινωνικής Προστασίας Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία», σε όλη την Κρήτη, με σκοπό να υποστηρίξει και να γεμίσει με χαμόγελα αγάπης, ελπίδας και αισιοδοξίας τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρία που φιλοξενούνται σε δομές κοινωνικής φροντίδας σε όλο το νησί. Η δράση αυτή υψηλού κοινωνικού συμβολισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς, αφορά στην παροχή χριστουγεννιάτικων δώρων σε 790 ωφελούμενους 26 δομών κοινωνικής φροντίδας.

Η παράδοση των δώρων στους εκπροσώπους των δομών πραγματοποιήθηκε σε μια λιτή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη. Στην εκδήλωση, επίσης, παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Καμπουράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων, Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οργάνωσης, Ζαχαρίας Δοξαστάκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς. Το παρόν έδωσαν, ακόμη, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Σπύρος Επιτροπάκης, η Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, Μαρία Λουκαδάκη και η Κοινωνική Λειτουργός Αν. Προϊσταμένη Τμήματος, Ειρήνη Μαγουλάκη. Τα δώρα παρέλαβαν εκπρόσωποι των δομών.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, επεσήμανε ότι: «Τα Χριστούγεννα, οι έννοιες της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της στήριξης των συνανθρώπων μας, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Η Περιφέρεια Κρήτης για ακόμα μια χρονιά μέσα από μια πρωτοβουλία με συμβολική αξία, παρέδωσε στους εκπροσώπους των Μονάδων Κοινωνικής Προστασίας Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία τα χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά και άτομα με αναπηρία που φιλοξενούνται σε όλες τις δομές της Κρήτης. Ευχόμαστε στους ανθρώπους που στελεχώνουν και υποστηρίζουν το έργο των δομών, Καλές Γιορτές και Καλά Χριστούγεννα».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Καμπουράκης, ανέφερε ότι: «Τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρίες που ζουν σε δομές κοινωνικής φροντίδας δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα για ζωή και δημιουργία, με αξιοπρέπεια, αφοσίωση και αποτελούν για όλους μας ένα φωτεινό παράδειγμα ψυχικής δύναμης, γενναιότητας και πίστης. Η σημερινή εκδήλωση αποσκοπεί στο να σκορπίσει χαμόγελα και χαρά στα παιδιά και τα άτομα με αναπηρία των δομών αυτών σε όλη την Κρήτη. Με την ελπίδα το πνεύμα των Χριστουγέννων να τα συντροφεύει σε κάθε στιγμή της ζωής τους και με την αισιοδοξία για ένα κόσμο όπου για κάθε παιδί  θα υπάρχει μια οικογένεια που θα του προσφέρει ζεστασιά, αγάπη και φροντίδα, αλλά και για μια κοινωνία ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών».

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα