ΑρχικήVideoΜε λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια και ο Αγιασμός των Υδάτων στον Αγ....

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια και ο Αγιασμός των Υδάτων στον Αγ. Νικόλαο (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Με την πρέπουσα λαμπρότητα, βοηθούντος και του θαυμάσιου καιρού, εορτάστηκαν στον Άγιο Νικόλαο τα Άγια Θεοφάνια, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023.

Στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, στη Θεία Λειτουργία και στο Μέγα Αγιασμό.

Στη συνέχεια, στην προβλήτα του λιμανιού, ο κ. Γεράσιμος τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων και έριξε τρεις φορές το Σταυρό στη θάλασσα. Πολλοί ήταν οι τολμηροί κολυμβητές (16) που έπεσαν για να πιάσουν το Σταυρό. Ο πιο μικρός κολυμβητής ήταν ο 9χρονος Αλέξανδρος Τζαβολάκης και ο πιο μεγάλος ο 89χρονος Κώστας Νικολάου.

Την πρώτη φορά το σταυρό έπιασε ο Κώστας Μανιαδάκης, τη δεύτερη φορά ο Ανδρέας Τσαγκαράκης και την τρίτη φορά ο Γιάννης Σηφάκης.

Την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων παρακολούθησε πλήθος κόσμου που γέμισε όλους τους χώρους γύρω από το λιμάνι. Μεταξύ αυτών ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μανώλης Θραψανιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Λιμενάρχης Αγ. Νικολάου Πλωτάρχης Κώστας Παττακός, όλες οι Αρχές του τόπου.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην ΑΝΑΤΟΛΗ της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου
ΛΕΩΝ.Κ.

Πρόσφατα άρθρα