Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος«Δεν θα κλείσει ούτε υποβαθμιστεί κανένα Νοσοκομείο στο Ν. Λασιθίου» - Η...

«Δεν θα κλείσει ούτε υποβαθμιστεί κανένα Νοσοκομείο στο Ν. Λασιθίου» – Η Αναπλ. Υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα μιλά στην ΑΝΑΤΟΛΗ

Από

Ημερομηνία

«Δεν θα κλείσει καμία δομή πουθενά στην Ελλάδα και δεν θα υποβαθμιστεί καμιά δομή πουθενά στην Ελλάδα. Και βέβαια δεν θα κλείσει το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Αντίθετα, αναβαθμίζουμε όλες τις δομές και προσαρμόζουμε τη λειτουργία τους στις ανάγκες των πολιτών κάθε τοπικής κοινωνίας», δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, λίγες ώρες πριν επισκεφθεί – σήμερα το απόγευμα – το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη που έκανε λόγο για κλείσιμο Νοσοκομείων και στην Ιεράπετρα και σε άλλες περιοχές της χώρας εφόσον εκλεγεί εκ νέου κυβέρνηση η ΝΔ, και αντίστοιχα για άνοιγμα του δρόμου για τη λειτουργία στη θέση τους ιδιωτικών κλινικών, η κ. Γκάγκα σημειώνει πως «δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο και δεν θα υποβαθμιστεί κανένα νοσοκομείο. Ο σχεδιασμός που έχουμε είναι ο σχεδιασμός όλων των σύγχρονων κρατών, δηλαδή υπηρεσίες υγείας παντού, ώστε να υπάρχει και επείγουσα φροντίδα και φροντίδα των χρόνιων νοσημάτων και ασφαλώς διασύνδεση μεταξύ των δομών ώστε να μην ταλαιπωρείται κανένας ασθενής».

 

Προκηρύξεις θέσεων σε όλα τα νοσοκομεία

Αναφορικά με την κατάσταση στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου οι εργαζόμενοι και η Ιατρική Υπηρεσία κάνουν λόγο για δραματική υποστελέχωση που αναμένεται να οδηγήσει και σε κλείσιμο της παθολογικής κλινικής, η Αναπλ. Υπουργός αναφέρει πως «προκηρύσσονται θέσεις για την Ιεράπετρα. Ήδη προκηρύχθηκαν θέσεις επικουρικών και αναμένονται και θέσεις μονίμων. Είμαι σε επαφή με το Νοσοκομείο και την πόλη, πρόσφατα συναντηθήκαμε με το Δήμαρχο και μέλη του νοσοκομείου, παρουσία του Μητροπολίτη ενώ τα θέματα του νοσοκομείου θα τα συζητήσω η ίδια σήμερα το απόγευμα στο νοσοκομείο».

Στο ερώτημα εάν υπάρχει η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας για την εν τοις πράγμασοι ενίσχυση όλων των Νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου, η κ. Γκάγκα απαντά πως «ήδη αναβαθμίζουμε τα ΤΕΠ σε όλα τα νοσοκομεία, προχωράμε σε προκηρύξεις θέσεων σε όλα τα νοσοκομεία και είμαστε σε συνεννόηση με τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων και με το προσωπικό».

 

«Απογευματινά ιατρεία λειτούργησαν και επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ»

Σχετικά με το προσφάτως ψηφισθέν νομοσχέδιο για την υγεία που συνάντησε σφοδρές επικρίσεις και από την αντιπολίτευση και από μεγάλη μερίδα των νοσοκομειακών γιατρών που τονίζουν ότι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ αποτελεί «κόκκινη γραμμή» που καταπατήθηκε προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, η κ. Γκάγκα υποστηρίζει ότι «το νομοσχέδιο αυτό έχει στην πραγματικότητα την καθολική σχεδόν αποδοχή από τους γιατρούς του ΕΣΥ και έχει επίσης τη σύμφωνη γνώμη των ασθενών, όπως εκφράστηκαν στη Βουλή: και η Ένωση Ασθενών Ελλάδος και η Ένωση Σπάνιων Ασθενών που πιστεύουν σε επιλογές και σε περισσότερες ώρες λειτουργίας των νοσοκομείων. Οι ασθενείς, που πέρα από το προσωπικό των νοσοκομείων και γενικώς των δομών υγείας, είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για τις υπηρεσίες υγείας, αυτοί για τους οποίους υπάρχει το σύστημα υγείας. Και βέβαια να θυμίσω ότι ήδη απογευματινά ιατρεία λειτουργούν και λειτούργησαν και επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί ασθενείς τα προτιμούν».

Σημειώνεται ότι την Αναπλ. Υπουργό Υγείας αναμένεται να συνοδεύει κατά τη σημερινή επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα