ΑρχικήVideoΣτα δίχτυα μια τεράστια σμύνερα… νέα γενιά λαγοκέφαλων (βίντεο)

Στα δίχτυα μια τεράστια σμύνερα… νέα γενιά λαγοκέφαλων (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Αυτή τη φορά του τηλεφώνημα του καπετάν Μανώλη Κουκουράκη, το πρωί της Τρίτης 24 Ιανουαρίου (χθες) αφορούσε μια σμύνερα που πιάστηκε στα δίχτυα του: «Μπαίνω στο λιμάνι, έλα να δεις μια τεράστια σμύνερα… δεν έχω ξαναπιάσει τόσο μεγάλη! Μού κοψε τα σχοινιά» ήταν τα λόγια του.

Πραγματικά η σμύνερα που αντίκρισα ήταν τεράστια, σχεδόν 1,5 μέτρο το μήκος της και το βάρος της γύρω στα 8 κιλά! Μας ενημέρωσε ότι τα δίχτυα τα έριξε στην Ανατίναξη, ανοιχτά της Κολοκύθας και ότι η σμύνερα είναι ένας νοστιμότατος μεζές

Με την ευκαιρία της συνάντησής μας με τον Μανώλη Κουκουράκη συζητήσαμε για τη φετινή αγωνιστική περίοδο… πώς βλέπει τα αλιεύματα στον κόλπο του Μεραμπέλλου:

«Θεωρώ ότι φέτος θα έχουμε μία καλύτερη αλιευτική περίοδο» μας λέγει και μας δείχνει τις σουπιές που πιάνει κάθε μέρα αλλά και τις συναγρίδες αναφέροντας ότι «τα τελευταία χρόνια είχαν μειωθεί ή και εκλείψει». Ρωτήσαμε που το αποδίδει αυτό και η απάντησή του ήταν ότι «υπάρχει κάποια μείωση των λαγοκέφαλων το τελευταίο διάστημα. Τους τελευταίους 3 μήνες έχω πιάσει ελάχιστους. Θεωρώ ότι έχουν πάει λίγο πιο ανατολικά. Αυτό έχει βοηθήσει ώστε να επανέλθουν κάποια ψάρια που είχαν εκλείψει ή μειωθεί αρκετά, όπως είναι οι σουπιές και οι συναγρίδες».

Όμως το πρόβλημα παραμένει και μας δείχνει, δίπλα από ένα πολύ μεγάλο λαγοκέφαλο που πιάστηκε χθες στα δίχτυα του, αρκετά μικρά λαγοκεφαλάκια: «Είναι η νέα γενιά που τώρα μεγαλώνει και θα δημιουργήσει ξανά προβλήματα τους επόμενους μήνες. Κάθε μέρα βγάζω σχεδόν 100 μικρά λαγοκεφαλάκια» μας λέγει και προσθέσει ότι «κάθε μέρα πιάνω επίσης και αρκετά μπλε καβούρια!».
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Πρόσφατα άρθρα