Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΗ επέκταση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στο φάκελο έργων του Αναπτυξιακού...

Η επέκταση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στο φάκελο έργων του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Κρήτη

Από

Ημερομηνία

Η επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου περιλαμβάνεται στο φάκελο των έργων για τη δημόσια υγεία στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Κρήτη του 2030 το οποίο παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Δημαρχείο Ηρακλείου.

Το σχέδιο, που περιλαμβάνει περισσότερα από 480 έργα, προϋπολογισμού 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, κινείται σε τέσσερις βασικούς άξονες: την ανάπτυξη σύγχρονων δικτύων και υποδομών, την αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής σε συνδυασμό με την πράσινη μετάβαση, την υλοποίηση επενδύσεων που θα προσδώσουν πρόσθετη αξία σε σειρά τομέων, από τον πολιτισμό έως την έρευνα και την καινοτομία, και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

«Είναι ένα σχέδιο το οποίο έχει μεγάλη μελετητική ωριμότητα, έχει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση κι έχει και συγκεκριμένους φορείς υλοποίησης. Είμαστε, λοιπόν, βέβαιοι ότι όλα όσα λέμε σε αυτό εδώ το κείμενο μπορούν να υλοποιηθούν, εξάλλου πολλά υλοποιούνται ήδη», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του σχεδίου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ηρακλείου.

Στον άξονα της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων περιλαμβάνεται και ο φάκελος της δημόσιας υγείας, όπου έχουν ενταχθεί, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, έργα για την αναβάθμιση και επέκταση Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Χανίων, Αγίου Νικολάου και του ΠΑΓΝΗ (συνολικής αξίας 148,4 εκ. ευρώ μαζί με τον εκσυγχρονισμό του βιοϊατρικού εξοπλισμού).

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα