Αρχική_Τοπικά νέαΑντιγόνη Ανδρεάκη για τη μάχη με τον καρκίνο: Πρόληψη και πίστη...

Αντιγόνη Ανδρεάκη για τη μάχη με τον καρκίνο: Πρόληψη και πίστη στην επιστήμη, μαγικά φίλτρα και μαντζούνια δεν υπάρχουν (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

«Δεν παίζουμε με την τύχη μας» τόνισε η δημοσιογράφος Αντιγόνη Ανδρεάκη για τη μάχη που συνεχίζει ακόμη με θάρρος και τόλμη να δίνει με τον καρκίνο του μαστού, κατά την εκδήλωση παρουσίασης του Εθνικού Προγράμματος «Υγεία Μπροστά» για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας που παρουσιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Επιμελητήριο Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο, στο πλαίσιο των αντίστοιχων εκδηλώσεων που διοργανώνει η 7η Υγειονομική Περιφέρεια σε όλη την Κρήτη.

Αναφέρθηκε και η ίδια στη σημασία του προληπτικού ελέγχου και της συνέπειας στις ιατρικές εξετάσεις αλλά και της διαχείρισης του φόβου που επιφέρει από μόνο του, όπως είπε, το άκουσμα της λέξης «καρκίνος», τονίζοντας πως «υπάρχουν και πολύ χειρότερες ασθένειες».

Αναφορά έκανε και στο κοινωνικό στίγμα της ασθένειας ενώ επεσήμανε τη σπουδαιότητα της εμπιστοσύνης στην επιστήμη. «Μαγικά φίλτρα, ρίζες αχλαδιάς και μαντζούνια δεν υπάρχουν στον καρκίνο» τόνισε, επ’ αφορμή και διαφόρων περιπτώσεων με ψευτογιατρούς που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και στη χώρα μας, «μόνο πίστη στην επιστήμη αλλά και στον Θεό, που μπορεί και αυτή πολλές φορές να μας ανακουφίσει από πρόσκαιρο άγχος και αγωνία».

Πρόσθεσε δε μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι η ίδια είναι εναντίον «της εργαλειοποίησης των ασθενειών, εάν ένας άνθρωπος μπορεί να είναι λειτουργικός στις απαιτήσεις της καθημερινότητας δεν υπάρχει λόγος να κρύβεται από το επαγγελματικό ή φιλικό-οικογενειακό περιβάλλον».

Ένας μάλιστα από τους δικούς της ζωτικούς στόχους από τη συμμετοχή της στη δημόσια συζήτηση ήταν «να δείξω τον εαυτό μου όπως πραγματικά είναι διότι ανάμεσά μας υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο που δειλιάζουν να δείξουν τις αρνητικές συνέπειες μιας θεραπείας που όμως είναι πρόσκαιρες αλλά χαρίζουν την ίδια τη ζωή».

 

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα