Αρχική_Τοπικά νέαΤα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Μικρασιατών στην Ιεράπετρα (βίντεο)

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Μικρασιατών στην Ιεράπετρα (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Η τελετή παράδοσης του μαρμάρινου Μνημείου που φιλοτέχνησε ο Γεραπετρίτης γλύπτης Μιχάλης Βουζουνεράκης πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, στην Πλατεία Μικρασιατών, στην περιοχή «Τζιβέρι» στην Ιεράπετρα, που και ήταν το πρώτο σημείο εγκατάστασης των Ελλήνων προσφύγων από τη Μικρασία στην περιοχή.

Στην εκδήλωση, που χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η δημοτική αρχή, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, μέλη του Συλλόγου Μκρασιατών Ιεράπετρας, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, σωματείων και φορέων και απόγονοι Μικρασιατών.

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των Μικρασιατών έγιναν από τον Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη και την πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας Ευτυχία Μαρινάκη.

Σημειώνεται ότι έπειτα από τη διαμόρφωση της από τη δημοτική αρχή, η εν λόγω πλατεία έλαβε την ονομασία Πλατεία Μικρασιατών και το μαρμάρινο μνημείο τοποθετήθηκε εκεί ως  φόρος τιμής στον ξεριζωμένο Μικρασιάτη που τίμησε τα εδάφη του Δήμου Ιεράπετρας.

Πρόσφατα άρθρα