ΑρχικήΗράκλειοΡεπορτάζΚρήτη: Η μονωτική ταινία στο θύμα και η εξιχνίαση της στυγερής ανθρωποκτονίας

Κρήτη: Η μονωτική ταινία στο θύμα και η εξιχνίαση της στυγερής ανθρωποκτονίας

Από

Ημερομηνία

Για την αστυνομία στα Χανιά η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας με θύμα τον 53χρονο Χρήστο στην οδό Κυψέλης ήταν κάτι παραπάνω από στοίχημα για τις ίδιες. Εδώ και 15 ημέρες γίνονταν έρευνες με μεγάλη μυστικότητα αλλά και με αρκετό επαγγελματισμό προκειμένου να βρεθούν οι δράστες που μπήκαν στο σπίτι και αφαίρεσαν τη ζωή του άτυχου άντρα.

Ελέγχθηκε υλικό από κάμερες της περιοχής, λήφθηκαν καταθέσεις από γνωστούς αλλά και από άτομα που ενδεχομένως να είχε συναναστραφεί το θύμα ενώ έγιναν και αναλύσεις ευρημάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Η εξιχνίαση ήρθε 15 μέρες μετά το στυγερό έγκλημα με την Αστυνομία το μεσημέρι της Δευτέρας να ανακοινώνει ότι δράστες της ανθρωποκτονίας είναι δύο υπήκοοι Γεωργίας 49 και 22 ετών. Μάλιστα κατά πληροφορίες οι δύο άνδρες, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στις αρχές, είναι πατέρας και γιος.
Όπως εκτιμάται το κίνητρο ήταν ληστεία ωστόσο απαντήσεις θα δοθούν από τους ίδιους όταν και εφόσον συλληφθούν αφού, όπως λένε οι πληροφορίες, αναμένεται η έκδοση του εντάλματος για τη σύλληψή τους.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας από τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στη μονωτική ταινία με την οποία οι δράστες φίμωσαν τον 53χρονο, αφού πρώτα τον ξυλοκόπησαν άγρια στο πρόσωπο.

Ο εντοπισμός δακτυλικών αποτυπωμάτων και σε σημεία στο εσωτερικό του σπιτιού βοήθησε επίσης στην εξιχνίαση της υπόθεσης. (ekriti.gr)

Πρόσφατα άρθρα