Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΠεζοπορία Τζερμιάδω-Οροπέδιο (Ο) Νήσιμου- Αζιλακόδασος – Βραχάσι

Πεζοπορία Τζερμιάδω-Οροπέδιο (Ο) Νήσιμου- Αζιλακόδασος – Βραχάσι

Από

Ημερομηνία

Μια όμορφη διαδρομή για τα μέλη του με πολλές εναλλαγές τοπίων θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου την Κυριακή  5 Φεβρουαρίου 2023. Με αφετηρία το Οροπέδιο Λασιθίου (όπου θα μεταβούμε με λεωφορείο) θα ξεκινήσουμε με ανηφορική πορεία προς το οροπέδιο (Ο)Νήσιμου κι αφού το διασχίσουμε, θα πάρουμε μονοπάτι ανηφορικό ως τη δυτική κορυφογραμμή της Σελένας. Από εκεί θα αρχίσουμε να κατεβαίνουμε σε υψόμετρο απολαμβάνοντας παράλληλα την θέα από τα βόρεια παράλια του Νόμου Ηρακλείου και το κρητικό πέλαγος , με κατεύθυνση προς το Αζιλακόδασος.  Κατόπιν θα συνεχίσουμε την πορεία μας σε χωματόδρομο περνώντας από το Εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου του Βραχασιώτη  και θα συνεχίσουμε προς το χωριό Βραχάσι, όπου είναι και το τέλος της διαδρομής μας.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6-7 ώρες (χωρίς τις στάσεις)

Β. Δ.: 1+

ΑΠΟΣΤΑΣΗ:  περίπου 20 χλμ.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Αλέξανδρος Φραγκιαδάκης

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων (6979687576) – Γιάννης Πάγκαλος (28410 28173)  απογευματινές ώρες! Ως το βράδυ της Παρασκευής 3 Ιανουαρίου.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: την Κυριακή το πρωί στις  7.30π.μ. από τον Άγιο Νικόλαο  (Κ.Καραμανλή 23, μπροστά από S/M ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ). Με λεωφορείο! Εισιτήριο 15 €.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html

 

 

Πρόσφατα άρθρα