Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΑνακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

Από

Ημερομηνία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου σε έκτακτη συνεδρίαση του την 31/1/2023 με μοναδικό θέμα την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, αφού άκουσε την εισήγηση του αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Παπαδοπούλη Γεωργίου, ορθοπεδικού του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, και αφού μελέτησε το έγγραφο του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και εκτελούντα χρέη Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Πετράκη Ιωάννη, που αναφέρεται στις κενές θέσεις του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

  • Συμπαραστέκεται στους ιατρούς του Νοσοκομείου αλλά και στους πολίτες της Ιεράπετρας για την διαφαινόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης.
  • Καλεί  την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να κάνει ΑΜΕΣΑ ότι είναι  δυνατό ώστε να μπορέσει να στελεχωθεί το Νοσοκομείο, διότι με την υπάρχουσα στελέχωση δεν είναι ασφαλής η νοσηλεία ασθενών ορισμένων ειδικοτήτων.

Για την στελέχωση του Νοσοκομείο Ιεράπετρας και όλων των μικρών νοσοκομείων με γιατρούς απαιτείται:

1ο Σοβαρή αύξηση των αποδοχών των ιατρών και άλλες διευκολύνσεις για στέγαση, μετακινήσεις κ.λπ., διότι με την σημερινή κατάσταση ένας νέος ιατρός δεν αντέχει οικονομικά να έρθει να υπηρετήσει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη με  αυξημένο κόστος ζωής.

2ο Η στελέχωση των νοσοκομείων να γίνεται με ένα ικανό αριθμό υπηρετούντων ιατρών ανά κλινική διότι αν αφήνουμε να υπηρετούν ένας ή δυο γιατροί ανά τμήμα αυξάνεται δραματικά ο κίνδυνος να υποπέσουν σε  ιατρικό λάθος με δραματικά αποτελέσματα για τους ασθενείς αλλά και τους ίδιους τους ιατρούς.

3ο Να εξασφαλισθούν κίνητρα (ύπαρξη διαθέσιμου χρόνου, οικονομικά, κλπ) για την συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση των ιατρών ώστε να μην παροπλίζονται επιστημονικά όταν υπηρετούν σε μικρά νοσοκομεία για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Αν δεν παρθούν έγκαιρα αυτά τα μέτρα εκφράζουμε το φόβο ότι το κλείσιμο όλων των μικρών μονάδων υγείας και όχι μόνο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας θα είναι αναπόφευκτο.

Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Νικολαράκης Κωνσταντίνος                              Κατάσος Θεόδωρος

Πρόσφατα άρθρα