ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζ«Η τηλεκπαίδευση υλοποιείται, εφόσον καθίσταται δυνατή, από τις σχολικές μονάδες Καμία υποχρεωτικότητα...

«Η τηλεκπαίδευση υλοποιείται, εφόσον καθίσταται δυνατή, από τις σχολικές μονάδες Καμία υποχρεωτικότητα από τις οικίες και με ιδία μέσα»

Από

Ημερομηνία

Από το Σύλλογος Εκπαιδευτικών  Α/θμιας Εκπαίδευσης Σητείας «ο  Μύσων» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά από τρία χρόνια που τα σχολεία λειτούργησαν για μεγάλο διάστημα με εξ αποστάσεως διδασκαλία, βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο σαν να μην πέρασε μια μέρα. Με ευθύνη και πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ δεν έχει υπάρξει καμία αναβάθμιση ούτε στις υποδομές ούτε στον τεχνολογικό εξοπλισμό που υπάρχει στα σχολεία.

Διαρρέεται πως όλα είναι έτοιμα από πλευράς κυβέρνησης για τηλεκπαίδευση με νωπές ακόμα τις τελευταίες ανακοινώσεις μεταξύ ΥΠΑΙΘ και Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που ενώ φαίνεται να προχωρά σε συμμόρφωση το ΥΠΑΙΘ επί της ουσίας δεν έχει συμμορφωθεί ΑΚΟΜΑ… Η Υπουργός Παιδείας μιλά στα ΜΜΕ από το πρωί για διεξαγωγή τηλεκπαίδευσης στις περιοχές που θα κλείσουν τα σχολεία, μετακυλίοντας την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς για τη διεξαγωγή της, προφανώς θεωρώντας πως έχει απέναντί της φαντάρους έτοιμους να ακολουθήσουν εντολές.

Δυστυχώς για την ίδια, και την κυβέρνησή της είναι εδραιωμένη πια η πραγματικότητα σε όλη την κοινωνία πως παρά τις επισημάνσεις μας, τρία χρόνια τώρα, για ενίσχυση των σχολείων με τεχνολογικό εξοπλισμό και γρήγορο ίντερνετ-οπτική ίνα- δεν έχει κάνει τίποτα ώστε να μπορεί από το σχολείο να παρέχεται τηλεκπαίδευση. Την καλούμε να σταματήσει να δίνει κατευθύνσεις και ξεκαθαρίζουμε πώς ακριβώς έχει η κατάσταση.

Υπάρχει αλήθεια ανάλογη πρόβλεψη για τους εργαζόμενους γονείς στις περιοχές όπου τα σχολεία θα αναστείλουν την λειτουργία τους; Εν μέσω καραντίνας τα παιδιά του δημοτικού έκαναν τηλεκπαίδευση τις πιο ακατάλληλες ώρες του μεσημεριού καθώς το συστημα δεν σήκωνε όλο τον όγκο συνδέσεων και δεδομένων. Τώρα πώς το σηκώνει για Δημοτικά, Γυμνασια και Λυκεια; Οι εκπαιδευτικοί που θα βγουν απο τα σπίτια τους για να πάνε στο σχολείο ενώ η Πολιτική προστασία έχει απαγορεύσει τις μετακινήσεις θα αποζημιωθούν από την Υπουργό σε περίπτωση ατυχήματος;

Με την επέλαση του χιονιά πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, τις επόμενες μέρες, την ίδια στιγμή που δεν έχουμε καμία υποστήριξη από την κυβέρνηση. Το αντίθετο, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι δεχόμαστε μια σφοδρή επιθετική πολιτική τόσο στα εργασιακά, στο περιεχόμενο του σχολείου και στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/-τριών μας.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι και οι εκπαιδευτικοί είμαστε και οι ίδιοι γονείς και αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα και από τις δύο πλευρές. Η κυβέρνηση να λογοδοτήσει σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει τα πράγματα.

Απαιτούμε:

  • Καμία τηλεκπαίδευση, όταν τα σχολεία για ελάχιστο διάστημα και μέχρι να παρέλθουν πρόσκαιρα καιρικά φαινόμενα παραμένουν κλειστά.
  • Να δίνεται έκτακτη άδεια, με 100% αποζημίωση, στους γονείς όπου θα είναι κλειστά τα σχολεία των παιδιών τους.
  • Καλούμε τους συναδέλφους να παρέχουν τηλεκπαίδευση από τα σχολεία τους.
  • Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στα σχολεία ή δεν μπορεί να υποστηριχτεί από εκεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δηλώνουμε αδυναμία.

 

 

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα