Αρχική_Τοπικά νέαΔράσεις ευαισθητοποίησης-ενημέρωσης στα Δημοτικά Σχολεία για την σωστή ανακύκλωση από τον...

Δράσεις ευαισθητοποίησης-ενημέρωσης στα Δημοτικά Σχολεία για την σωστή ανακύκλωση από τον Δήμο Ιεράπετρας

Από

Ημερομηνία

Ο Δήμος Ιεράπετρας, στα πλαίσια της ενημέρωσης –ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών και μαθητριών των Σχολείων της Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης και σε συνεργασία με την Creta Recycling, πραγματοποίησε από τις 30-01-2023 έως και 03-02-2023 ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία με θέμα τη Σωστή Ανακύκλωση.

Στόχος  των δράσεων στα σχολεία είναι  η ανακύκλωση να εδραιωθεί στην καθημερινότητα των δημοτών, καθώς  τα οφέλη της είναι πολλαπλά τόσο για τους πολίτες, όσο και για το περιβάλλον. Η μετάβαση στην κυκλική οικονομία είναι πλέον αναπόφευκτη, γι αυτό είναι αναγκαίο να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Αυτό απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, η οποία  σχετίζεται άμεσα με θέματα παιδείας.

Επίσης, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία του Δήμου καθώς και οικιακοί κομποστοποιητές σε όσα σχολεία δεχτούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα κομποστοποίησης .

Μέσω αυτών των δράσεων θα καταφέρουμε να ευαισθητοποιηθούν και να μάθουν όλα τα παιδιά τη σημασία τόσο της σωστής ανακύκλωσης όσο και της κομποστοποίησης, γιατί Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος

Μαρία Ρουμελιωτάκη

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συγχαρητήρια στο Δήμο Ιεράπετρας.Εδώ ,στον Τρίτο κόσμο που είμαστε εμείς(Βραχάσι-Σίσί) ,τους δείχνεις τους σωρούς το σκουπίδια και σου λένε κάνε μας έγγραφο και μετά σου λέει ο Δήμαρχος και ο τοπικός αντιδήμαρχος “δεν είναι δική μας αρμοδιότητα…” ή”δεν είναι δική μας ή περιοχή…”και ό τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου.Θα προτείνω εγώ πούλμαν και ξενομπάτης(μόλις 32 Χρόνια ζω στην περιοχή) να ενταχθεί το Βραχάσι-Σίσι στο Δήμο Ιεράπετρας ,μπας και καθαρίσομε λίγο…Ο Μεγαλοδύναμος Θεός να βάλει τη χέρα-ν του γιατί ,ανε περιμένομενε από το Δήμο, μουδέ βασιλόπιτα δεν έμεινε…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Πρόσφατα άρθρα