ΑρχικήΚρήτηΟμοσπονδία Γονέων Κρήτης: Απαράδεκτος ο τρόπος που αντιμετωπίζεται για μια ακόμα φορά...

Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης: Απαράδεκτος ο τρόπος που αντιμετωπίζεται για μια ακόμα φορά η εκπαιδευτική διαδικασία μπροστά στην κακοκαιρία

Από

Ημερομηνία

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης δηλώνει την αγανάκτησή του για τον απαράδεκτο τρόπο που αντιμετωπίζεται για μια ακόμα φορά η εκπαιδευτική διαδικασία μπροστά στην κακοκαιρία.

Η διαχρονική πολιτική που απαξιώνει το δημόσιο σχολείο και τις αναγκαίες υποδομές οδήγησε με τον πρώτο χιονιά στο κλείσιμο σχολείων σε όλους του δήμους της Κρήτης. Αφού ούτε η σημερινή, αλλά ούτε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ούτε και οι αντίστοιχες αρχές σε Δήμους και Περιφέρεια:

  • Δε φρόντισαν να έχουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν και σε καταστάσεις έντονων καιρικών φαινομένων, αντί να κλείνουν με τον πρώτο χιονιά,
  • δεν πήραν κανένα μέτρο για σύγχρονα οδικά δίκτυα που να διασφαλίζουν την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και τη μετάβαση των μαθητών στα σχολεία,
  • δεν πήραν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά μέτρα, παρά τα πολλαπλά τραγικά γεγονότα στο νησί μας τα προηγούμενα χρόνια,
  • συνεχίζουν σταθερά στον δρόμο της υποχρηματοδότησης των σχολείων,

φέρνουν σήμερα σαν «ώριμο φρούτο» την τηλεκπαίδευση ως το «χάπι δια πάσα νόσο», ενώ η ίδια η ζωή έδειξε ότι δεν μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην εκπαίδευση των παιδιών μας και εντείνει την άνιση αντιμετώπιση των μαθητών. Αδιαφορούν πλήρως για τα τραγικά προβλήματα των σχολείων, προβάλλοντας την τηλεκπαίδευση ως λύση, την ίδια στιγμή που πολλές οικογένειες δεν έχουν ιντερνέτ ή έχει κοπεί το ρεύμα ή έχουν 2 και 3 παιδιά με έναν υπολογιστή.

Ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα δημιουργεί μια τέτοια κατάσταση στους γονείς που έχουν μικρά παιδιά και πρέπει να πάνε στη δουλειά τους. Ειδικότερα στον δήμο Ηρακλείου, τον μεγαλύτερο του νησιού, η απόφαση ανακοινώθηκε πολύ αργά το βράδυ, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τους γονείς.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι αναγκαίο και αυτονόητο οι γονείς αυτοί να απουσιάσουν από την εργασία τους προκειμένου να φροντίσουν τα παιδιά τους είτε εργάζονται στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα χωρίς να χρεωθεί ημέρα κανονικής άδειας και χωρίς να χαθεί το ημερομίσθιο.

Αυτό που λείπει από μας και τα παιδιά μας δεν είναι η τηλεκπαίδευση!

Αυτά που λείπουν και διεκδικούμε είναι:

  • Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία παντός καιρού.
  • Σύγχρονα και ασφαλή οδικά δίκτυα.
  • Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Άμεση λήψη μέτρων επαρκούς θέρμανσης σε όλα τα σχολεία και τους χώρους δουλειάς.
  • Ειδική άδεια με ημερομίσθιο σε όλους τους εργαζόμενους γονείς που έχουν μικρά παιδιά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

6/2/2023    

Πρόσφατα άρθρα