Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΠρωτοφανής κίνηση αναμένεται στην Κρήτη -Πρέπει να βελτιωθεί η κατάσταση στο αεροδρόμιο...

Πρωτοφανής κίνηση αναμένεται στην Κρήτη -Πρέπει να βελτιωθεί η κατάσταση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Από

Ημερομηνία

Πρωτοφανής αναμένεται να είναι η φετινή προσέλευση τουριστών στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου αλλά και στο αεροδρόμιο Γιάννης Δασκαλογιάννης των Χανίων, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις των κυβερνητικών αλλά και των τουριστικών παραγόντων.

Χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές που έγιναν από τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη στη διάρκεια παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος για την Κρήτη. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αλλαγές που έγιναν στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι αφορούν την αναβάθμιση του για να μπορεί να είναι διεθνές και να υποδέχεται περισσότερο κόσμο με στόχο να ανταποκριθεί στην πολύ μεγάλη αύξηση που προβλέπεται για την Κρήτη τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι χρειάζεται να υπάρξει μέριμνα και για την προσωρινή λειτουργία στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης για να αποφευχθούν τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η αύξηση της κίνησης ακόμα και την φετινή τουριστική χρονιά.

Αλλά και η θέση του υπουργού τουρισμού Βασίλη Κικίλια, κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο και παρότι μπορεί να χαρακτηριστεί εξόχως ενθουσιώδης, εντούτοις εκφράζει το γενικότερο κλίμα ανάκαμψης και ανοδικής πορείας που καταγράφει το νησί μετά την πανδημία. Ο κ. Κικίλιας αφού ανέφερε τα θετικά στοιχεία για την χρονιά που πέρασε υπογράμμισε πως η σεζόν θα ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου και για την Κρήτη θα είναι πρωτοφανής για τα χρονικά σε ό,τι αφορά την παρουσία επισκεπτών.

Αλλά και ο πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων της Ελλάδας, Γιώργος Πελεκανάκης, περιγράφει το κλίμα που επικρατεί αυτή την περίοδο στο χώρο του τουρισμού, ως πρωτοφανές στα χρονικά. Όπως τόνισε μάλιστα στην εφημερίδα, «είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε από τους πράκτορες και όλους τους εμπλεκόμενους με την τουριστική σεζόν παράγοντες του εξωτερικού, μια τέτοια τάση αναζήτησης προτάσεων για την Κρήτη». Αναφερόμενος δε στη ζήτηση κρεβατιών εξηγεί πως είναι ήδη πάρα πολύ μεγάλη και μαρτυρεί το κλίμα ενθουσιασμού που υπάρχει για το νησί.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η απόφαση που λήφθηκε σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο, αφορά την προσπάθεια στήριξης της λειτουργίας του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της φετινής χρονιάς. Έτσι, έγινε σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, με στόχο την λειτουργική αναβάθμισή του ενόψει της θερινής περιόδου και της νέας τουριστικής σεζόν, αφού οι εκτιμήσεις αναφέρουν αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Αν και δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις για αποφάσεις που αφορούν την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της λειτουργίας του αεροδρομίου Ηρακλείου, θεωρείται βέβαιο ότι ξεκινά μια οργανωμένη προσπάθεια με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, κυβερνητικών παραγόντων και φορέων, προκειμένου η νέα τουριστική σεζόν να κυλήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα στην λειτουργία του αεροδρομίου.

Η πεποίθηση των κυβερνητικών παραγόντων είναι πως το ρεύμα της Ελλάδας και της Κρήτης θα καταφέρει να υπερκεράσει τα προβλήματα της πολλαπλής κρίσης της Ευρώπης. Ο «παράδεισος Κρήτη», όπως παρουσιάζεται θα καταφέρει να κερδίσει τις ανασφάλειες και την αναμέτρηση με το ενεργειακό κόστος και το φόβο που προκαλεί στους Ευρωπαίους, γιατί όπως σημείωνε κορυφαίος τουριστικός παράγοντας, «ο φετινός χειμώνας δουλεύει στην Ευρώπη, ευεργετικά για εμάς».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πρόσφατα άρθρα