Κατώτατος μισθός: Το επικρατέστερο σενάριο που μελετά η κυβέρνηση
Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο ανθρώπων – Αγνοούνται άλλοι τέσσερις
Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και την συμμετοχή του στο Πανλασιθιώτικο Συλλαλητήριο
Το Λασίθι θα είναι «κλειστό»
Διπλωματικό επεισόδιο Κολομβίας-Αργεντινής προκάλεσαν οι δηλώσεις Μιλέι
Το Λασίθι θα είναι «κλειστό»
Ομιλίας Κ. Σπυριδάκη για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τους Αιγιαλούς
Μπαράζ ελέγχων στα ακίνητα από δύο νέα ελεγκτικά κέντρα
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 28-3-2024
Πόσο ασφαλής είναι η εφημερία ενός νοσοκομείου χωρίς κάποιες ειδικότητες;
Ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας προσκαλεί στο συλλαλητήριο για την Υγεία
«Γκόλφω! Γκόλφω!» στην Ελούντα!

Ομπραδόρ: Το Μεξικό είναι «πιο ασφαλές» από τις ΗΠΑ

Ο μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε χθες Δευτέρα πως η χώρα του είναι «πιο ασφαλής» από τις ΗΠΑ, μερικές ημέρες μετά την απαγωγή από μέλη συμμορίας τεσσάρων αμερικανών πολιτών, οι δύο από τους οποίους δολοφονήθηκαν.

«Το Μεξικό είναι πιο ασφαλές από τις ΗΠΑ και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ταξιδεύει κανείς με απόλυτη ασφάλεια» στη χώρα, διαβεβαίωσε ο κ. Λόπες Ομπραδόρ κατά τη διάρκεια της πρωινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί καθημερινά.

Ο αρχηγός του κράτους προέβη σε αυτή τη σύγκριση όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις νέες οδηγίες της Ουάσιγκτον στους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Μεξικό, ή να παίρνουν προφυλάξεις όταν επισκέπτονται τις 30 από τις 32 μεξικανικές πολιτείες.

«Γιατί τέτοια παράνοια;» διερωτήθηκε ο μεξικανός πρόεδρος, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία για να στηλιτεύσει για ακόμη μια φορά τη θέση που εκφράζουν μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, κατά την οποία πρέπει να αναπτυχθεί ο αμερικανικός στρατός μέσα στη μεξικανική επικράτεια στο πλαίσιο του αγώνα για να παταχθούν τα καρτέλ των ναρκωτικών.

«Πρόκειται για εκστρατεία εναντίον του Μεξικού, που διεξάγεται από συντηρητικούς πολιτικούς στις ΗΠΑ», έκρινε ο κ. Λόπες Ομπραδόρ, που την περασμένη εβδομάδα χαρακτήρισε «αξιοθρήνητους» τους αμερικανούς πολιτικούς που τάχθηκαν υπέρ της ιδέας, κατηγορώντας τους για «προπαγάνδα» ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών του 2024 στις ΗΠΑ.

«Απαράδεκτες επιθέσεις»

Ο μεξικανός πρόεδρος έκανε δεκτά τη Δευτέρα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου και τον αμερικανό πρεσβευτή στο Μεξικό Κεν Σαλασάρ κι αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησής του για να καταπολεμηθεί η διακίνηση φαιντανύλης, συνθετικού ναρκωτικού 50 φορές ισχυρότερου από την ηρωίνη, καθώς και για να επιλυθούν διαφωνίες των δυο γειτόνων για εμπορικά ζητήματα.

Η ομάδα των οκτώ κοινοβουλευτικών, με επικεφαλής τον Τζέισον Σμιθ, ρεπουμπλικάνο βουλευτή από το Μιζούρι, αποτελείτο από άλλα πέντε μέλη του κόμματος αυτού και δύο δημοκρατικούς πολιτικούς, ανέφερε η προεδρία σε ανακοίνωσή της.

«Είμαστε εταίροι (…) για πάντα. Υπάρχουν ενίοτε προβλήματα, διαφωνίες, αλλά ξέρουμε πως είμαστε ενωμένοι», τόνισε ο κ. Σαλασάρ στον Τύπο μετά τη συνάντηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, ο Μαρσέλο Εμπράρδ, μετέφερε τη θέση του προέδρου Λόπες Ομπραδόρ στον μεξικανό πρεσβευτή και στους 52 πρόξενους στις ΗΠΑ χθες στην Ουάσιγκτον.

Κάλεσε τους διπλωμάτες να διεξαγάγουν εκστρατεία ενημέρωσης για να υπερασπιστούν τη χώρα μπροστά «στις απαράδεκτες επιθέσεις πρώην και νυν κοινοβουλευτικών του ρεπουμπλικανικού κόμματος», σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του στο ΥΠΕΞ.

Την 3η Μαρτίου, τέσσερις υπήκοοι των ΗΠΑ, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, έγιναν στόχος πυρών και απήχθησαν από κακοποιούς στην πόλη Ματαμόρος, στην πολιτεία Ταμαουλίπας (βορειοανατολικά). Οι δύο δολοφονήθηκαν και οι άλλοι δύο εντοπίστηκαν αργότερα, στην περιφέρεια της Ματαμόρος, ο ένας τραυματίας, η άλλη σώα. Διερχόμενη Μεξικανή ήταν επίσης ανάμεσα στα θύματα των πυρών.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist