Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΣυζήτησαν για τις δράσεις του τοπικού προγράμματος Leader 2023-2027 στο ν. Λασιθίου

Συζήτησαν για τις δράσεις του τοπικού προγράμματος Leader 2023-2027 στο ν. Λασιθίου

Από

Ημερομηνία

Επίσκεψη στον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Λασιθίου (Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ) στην έδρα της Μητροπόλεως στην Ιεράπετρα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της διαβούλευσης με τοπικούς φορείς του Νομού Λασιθίου για τον καταρτισμό του επόμενου προγράμματος Leader 2023-2027.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος υποδέχθηκε και καλωσόρισε εγκάρδια τον κ. Αντωνακάκη και το στέλεχος της Εταιρείας κ. Ελίνα Μικρουλέα στον Τομέα των έργων και προγραμμάτων και εξέφρασε τη χαρά του για άλλη μία φορά που η Ιερά Μητρόπολη κατά το παρελθόν είχε υλοποίησει μία δράση σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Λασιθίου και αφορούσε στη σήμανση θρησκευτικών μνημείων σε τοπικές κοινότητες της Ιεράπετρας.

Παρών κατά τη συνάντηση ήταν και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Μονής Τοπλού.

Ο κ. Αντωνακάκης ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Κύριλλο για την υποδοχή και στη συνέχεια παρουσίασε συνοπτικά τις δράσεις του τοπικού προγράμματος Leader 2023-2027. Η συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και εξετάσθηκαν οι δυνατότητες εντάξεως προτάσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας και των Ιερών Μονών της στο εν λόγω πρόγραμμα. Βασικοί σκοποί του Leader είναι η ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, η εκπαίδευση του τοπικού πληθυσμού, η ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού, η βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού, η διατήρηση και βελτίωση των πολιτιστικών στοιχείων, η προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και η δικτώση και συνεργασία.

Τέλος, ο Σεβ. κ. Κύριλλος αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Αντωνακάκη τον διαβεβαίωσε ότι η Ιερά Μητρόπολη είναι έτοιμη να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις τόσο στην Ιεράπετρα όσο και στη Σητεία και ευχήθηκε σύντομα να ολοκληρωθεί η διαβούλευση και να καταρτισθεί το τελικό τοπικό πρόγραμμα Leader, το οποίο υλοποιούμενο θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τόπου μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα