Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΗ αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Τ10- εφικτή η δημοπράτηση το καλοκαίρι

Η αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Τ10- εφικτή η δημοπράτηση το καλοκαίρι

Από

Ημερομηνία

Εφικτό και πιθανό θεωρούν να έχουν προχωρήσει και ολοκληρωθεί μέχρι και το προσεχές καλοκαίρι όλες οι διαδικασίες, που απαιτούνται προκειμένου το Κλειστό Γυμναστήριο Τ-10 στην περιοχή της Αμμούδας στον Άγιο Νικόλαο να δημοπρατηθεί, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μελετών του Δήμου Αγίου Νικολάου Μαρία Πρατσινάκη και ο Αντιδήμαρχος Έργων και Μελετών του Δήμου Αγίου Νικολάου Γιάννης Μαρίνος.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο άρχισε να κατασκευάζεται πίσω στο 2000, ενταγμένο στο πλαίσιο των Ολυμπιακών έργων για τους Αγώνες της Αθήνας το 2004, ωστόσο από τότε παραμένει ημιτελές (έχοντας υποστεί σε αυτό το διάστημα και αρκετές σημαντικές φθορές) και «στοιχειωμένο», στερώντας από τους δημότες και τα αθλητικά σωματεία του Δήμου μια σύγχρονη αθλητική υποδομή, αλλά και από τον αθλητικό τουρισμό της περιοχής ακόμη ένα «όπλο» από τη φαρέτρα διεκδίκησης δράσεων και μεγάλων εκδηλώσεων, στην οποία ο Δήμος Αγ. Νικολάου τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει πρόοδο.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του Απριλίου του 2021 -και μετά την επίσκεψη και αυτοψία που είχε κάνει στα τέλη του Φεβρουαρίου του ίδιου έτους και τη δέσμευση που είχε αναλάβει ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε υπογράψει την έγκριση ποσού 1,6 εκατομμυρίου ευρώ για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου στην Αμμούδα (και ορισμένων έργων στον περιβάλλοντα χώρο του).

Ενάμιση και πλέον χρόνο μετά, από το περασμένο φθινόπωρο, ξεκίνησε – όπως έχει γράψει η ΑΝΑΤΟΛΗ – η διαδικασία της επικαιροποίησης των μελετών για το αρχιτεκτονικό-κατασκευαστικό κομμάτι και όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτηρίου (σύμφωνα και με τους νέους οικοδομικούς κανονισμούς).

Έχουν επίσης ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης όσον αφορά τις οικοδομικές εργασίες. Δηλαδή: αποπεράτωση κερκίδων που είναι ημιτελείς και θα γίνει τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων, αγορά και τοποθέτηση του ξύλινου αγωνιστικού χώρου (παρκέ) για να μπορούν να φιλοξενούνται αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, κλπ. μαζί με την αγορά όλου του αθλητικού εξοπλισμού (μπασκέτες, δίχτυα, κλπ.), όλοι οι ελαιοχρωματισμοί των μεταλλικών επιφανειών και τοιχοποιιών, οι επισκευές στις υπάρχουσες ζημιές στα κουφώματα, επισκευές υαλοπετασμάτων και αλουμινίων καθώς και μία πρόβλεψη για τη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου πέριξ του Κλειστού.

Επιπλέον, έχει ολοκληρωθεί, όπως αναφέρει, και η ενημέρωση του φακέλου που είχε κατατεθεί από το περασμένο φθινόπωρο στην Πολεοδομία σχετικά με την αναθεώρηση της άδειας.

Όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ η κ. Πρατσινάκη, το Τμήμα της Διεύθυνσης Μελετών του Δήμου Αγίου Νικολάου εκπόνησε τις μελέτες των δομικών-κατασκευαστικών, με την επικαιροποίηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων να έχει ήδη από τους προηγούμενους μήνες ανατεθεί από τον Δήμο με απ’ ευθείας ανάθεση σε μελετητικό γραφείο.

Η εν λόγω επικαιροποίηση αναμένεται, όπως αναφέρει, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Μόλις και τα δύο αυτά μέρη (δομικά, Η/Μ) κατατεθούν, θα ενωθούν σε μία ενιαία μελέτη και θα εξαχθεί ο συνολικός προϋπολογισμός για το έργο (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., των Η/Μ και των οικοδομικών). Σύμφωνα με την προεκτίμηση που έχει γίνει θα «κουμπώνει» στο ποσό του 1,6 εκατομ. ευρώ, που έχει δοθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Υπάρχουν, προσθέτει, επαφές με το υπουργείο σχετικά με διαδικασίες που θα απαιτηθούν για την επικαιροποίηση λόγω αλλαγής των χρηματοδοτικών εργαλείων.

Η ίδια αποφεύγει πάντως να οριοθετήσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου, δεδομένου τόσο του μεγάλου φόρτου εργασίας της Διεύθυνσης Μελετών και της διαρκούς υποστελέχωσης της υπηρεσίας, όσο και των εν γένει αργόσυρτων διαδικασιών του κρατικού μηχανισμού.

Εφόσον, πάντως, όλα κυλήσουν ομαλά και μετά την ολοκλήρωση των επικαιροποιήσεων, η ενοποίηση έχει ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα, η κ. Πρατσινάκη θεωρεί ότι η διαδικασία της δημοπράτησης θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες, με δεδομένη και την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το υπουργείο.

Άλλωστε, μετά τη δημοπράτηση και την επιλογή του αναδόχου εργολάβου μέχρι και την υπογραφή των συμβάσεων, απαιτείται τουλάχιστον ένα 6μηνο.

 

Κτίριο ενεργειακά αυτόνομο

Όπως λέει από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Έργων και Μελετών Γιάννης Μαρίνος, «θα προσπαθήσουμε να έχουμε στο τέλος ένα κτίριο ενεργειακά αυτόνομο, που θα συνδράμει και στην αναβάθμιση της ποιότητας των αθλητικών δρώμενων και γενικά του αθλητισμού του τόπου μας».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα