Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος«Ουδέν νεότερον» για τα χρονίζοντα ζητήματα της ΑΣΤΕΚ - "Εάν παρακολουθούσαν όλοι...

«Ουδέν νεότερον» για τα χρονίζοντα ζητήματα της ΑΣΤΕΚ – “Εάν παρακολουθούσαν όλοι οι εισακτέοι δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε”

Από

Ημερομηνία

Τη δυνατότητα να κάνουν μία σύντομη παρουσίαση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ξενοδοχειακών ομίλων, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την πρακτική άσκηση και να δώσουν οδηγίες στους σπουδαστές της ΑΣΤΕΚ που θα ενδιαφερθούν να προγραμματίσουν ατομικές συνεντεύξεις είχαν οι εκπρόσωποι των εταιρειών που συμμετείχαν στη Διημερίδα Καριέρας που διοργάνωσε η  Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) στις εγκαταστάσεις της στον Άγιο Νικόλαο. Δεν είναι τυχαίο, όπως δηλώνει σχετικά στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό η Διευθύντρια της ΑΣΤΕΚ Ευαγγελία Σημαντηράκη, πως όταν τουριστικές επιχειρήσεις βλέπουν βιογραφικά σπουδαστών της Σχολής, πάντα τα τοποθετούν ψηλά στη λίστα τους.

Ερωτώμενη για πού βρίσκονται τα υπόλοιπα σοβαρά και χρονίζοντα ζητήματα της ΑΣΤΕΚ (αναβάθμιση του πτυχίου, δυνατότητα παρακολούθησης Μεταπτυχιακών προγραμμάτων, παροχή φοιτητικού πάσου, μέριμνα για σίτιση – στέγαση των φοιτητών, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ERASMUS, βελτίωση εγκαταστάσεων της σχολής, πρόσληψη επαρκούς  επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού), η κ. Σημαντηράκη απαντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο νεότερο, σε κανένα «μέτωπο» και για άμεσο χρονικό ορίζοντα.

Το αναμενόμενο ήδη από το περασμένο φθινόπωρο Νομοσχέδιο για την Τουριστική Ακαδημία (για να κατοκυρωθεί, μεταξύ άλλων, το 6ο επίπεδο σπουδών για τους πτυχιούχους) εξακολουθεί να… αναμένεται.

Αναφορικά με το κτιριακό θέμα της Σχολής, ένας από τους λόγους που συνεχίζει αυτή να λειτουργεί είναι, σύμφωνα με τη Διευθύντρια, ότι έχει μειωθεί δραματικά η δυναμικότητά της… Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους 127 συνολικά εισακτέους τη φετινή χρονιά, στο 1ο έτος προσέρχονται στην ΑΣΤΕΚ μόνο οι 59 εξ αυτών.  «Εάν είχαμε τους σπουδαστές που αντιστοιχα π.χ. είχαμε προ 2 ετών, δεν θα μπορούσαμε να στεγαζόμαστε πλέον στο υφιστάμενο κτίριο, εάν δηλαδή παρακολουθούσαν όλοι οι εισακτέοι δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε με λίγα λόγια», αναφέρει η κ. Σημαντηράκη.

Την ίδια ώρα, παρότι από τους προηγούμενους μήνες έχει εγκριθεί η δυνατότητα να μετακινούνται και οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΚ με φοιτητικό πάσο και μειωμένο εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς, εντούτοις αυτό, όπως αναφέρει η κ. Σημαντηράκη, δεν έχει καθολική εφαρμογή και ισχύ π.χ. στα ΚΤΕΛ καθότι εκκρεμούν κάποιες αποφάσεις, οικονομικές συμβάσεις, κλπ. Σύμφωνα με την ίδια, όποτε αυτό εφαρμόζεται για κάποιον σπουδαστή, είναι κάτι που επαφίεται ουσιαστικά στην προσωπική βούληση του εκάστοτε ελεγκτή, με τα παραδείγματα στα οποία αυτό δεν έχει συμβεί να είναι πολλά, όπως λέει σχετικά.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα