Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΆνοιξε το ξενοδοχείο «Mirabello» - Στελέχη της κινηματογραφικής παραγωγής οι πρώτοι επισκέπτες

Άνοιξε το ξενοδοχείο «Mirabello» – Στελέχη της κινηματογραφικής παραγωγής οι πρώτοι επισκέπτες

Από

Ημερομηνία

Με ένα γκρουπ 100 περίπου ατόμων που αποτελούν μέρος της ελληνικής εταιρίας παραγωγής που έχει αναλάβει τη διεθνή κινηματογραφική παραγωγή που θα γυριστεί στην περιοχή του Αγίου Νικολάου  άνοιξε η φετινή τουριστική περίοδος για το ξενοδοχείο «Wyndham Grand Crete Mirabello Bay».

Τα μέλη της παραγωγής θα μείνουν στο ξενοδοχείο για όσο διαρκέσουν τα γυρίσματα της ταινίας, για διάστημα τριών μηνών, σηματοδοτώντας έτσι το άνοιγμα της σεζόν νωρίτερα σε σχέση με άλλα χρόνια.

Αυτό στάθηκε δυνατό καθότι γενικότερα υπάρχει περισσότερη κινητικότητα και ενδιαφέρον, όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διευθυντής του Ξενοδοχείου και πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Σφακιανάκης.

Οι επόμενοι πελάτες – που και φέτος θα προέρχονται κυρίως από τη «δεξαμενή» των χωρών που συνήθως τροφοδοτούν τη χώρα μας με τουρίστες, δηλαδή Αγγλία, Γερμανία – αναμένεται να βρίσκονται στο «Mirabello» προς τα τέλη Μαρτίου, οπότε θα ξεκινήσει και το μεγάλο «κύμα» των πτήσεων από το εξωτερικό.

Στόχος ο 12μηνος τουρισμός

Όπως τονίζει, η επιμήκυνση της σεζόν, και στο άνοιγμα και στο κλείσιμό της, πρέπει να αποτελεί κεντρικό στόχο με φόντο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της εργασίας.

Η δυναμική των προκρατήσεων, όπως λέει σχετικά ο κ. Σφακιανάκης, δεν είναι ακόμη σε πολύ υψηλό επίπεδο, όπως θα κινηθεί δηλαδή γενικότερα η σεζόν από τον Απρίλη και μετά, σίγουρα όμως υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον για μια τέτοια χρονική περίοδο σε σχέση με άλλες χρονιές.

Αυτό που θα πρέπει, σύμφωνα με τον ίδιο, να επιδιωχθεί είναι, με έναν κεντρικό σχεδιασμό και με το συντονισμό μεταξύ της Πολιτείας, διαφόρων φορέων (τουριστικών γραφείων, αεροπορικών εταιριών, ξενοδόχων, κ.ά.) να αναπτυχθούν εν τοις πράγμασι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και δραστηριότητες (π.χ. πεζοπορικός, περιηγητικός, ποδηλατικός, αθλητικός,γαστρονομικός, κ.ά.) προς την κατεύθυνση η σεζόν να ανοίγει, όπως και παλαιότερα, από τα τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου και να ολοκληρώνεται μετά τα τέλη Νοεμβρίου. «Ο 12μηνος τουρισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κεντρικό στόχο. Τώρα μπορεί όλες αυτές οι μορφές τουρισμού να μην είναι αναπτυγμένες στον τόπο, με έναν συνολικό σχεδιασμό μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι εφικτό αυτό να γίνει».

 

Δεν φαίνεται να επηρεάζει η αύξηση στα πακέτα τιμών

Σε ότι αφορά τα προσφερόμενα για φέτος πακέτα διακοπών, ο κ. Σφακιανάκης απαντά πως μεσοσταθμικά για όλα τα ξενοδοχεία οι τιμές  έχουν μία αύξηση της τάξεως του 8-10% εν συγκρίσει με πέρυσι. Αυτό ωστόσο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει αρνητικό αποτύπωμα και να έχει επηρεάσει την πορεία των κρατήσεων, ληφθείσης υπόψιν της μεγάλης επιθυμίας του κόσμου να ταξιδέψει, ειδικά μετά από τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια της πανδημίας.

 

Η έλλειψη προσωπικού

Ερωτώμενος για την έλλειψη προσωπικού, φαινόμενο που ταλαιπώρησε τις δύο προηγούμενες χρονιές τον κλάδο και που αναμένεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανθρώπων της τουριστικής και ξενοδοχειακής αγοράς να κλονίσει και φέτος το τουριστικό προϊόν, ο Διευθυντής του «Mirabello» και πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών αναγνωρίζει το πρόβλημα για όλες τις επιχειρήσεις.

Αν και στο ξενοδοχείο που διευθύνει ή σε άλλες μονάδες οι ελλείψεις αφορούν τη δεδομένη στιγμή 5 έως 10-15 εργαζομένους ανά επιχείρηση, «αν αυτό συμβαίνει για όλα τα ξενοδοχεία, συμπεραίνει κάποιος εύκολα ότι το συνολικό πρόβλημα είναι μεγάλο. Και εάν δεν γίνουν και από την πλευρά της Πολιτείας και τη δική μας κινήσεις στοχευμένες για να βοηθήσουμε την κατάσταση, το πρόβλημα αυτό θα παραμένει και θα γίνεται πιο έντονο».

 

Τα περισσότερα ξενοδοχεία θα ανοίξουν 10-15 Απριλίου

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, τα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής του Μεραμπέλλου προγραμματίζουν να ανοίξουν για τη νέα σεζόν περί τις 10-15 Απριλίου, λίγο δηλαδή πριν από το Πάσχα.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα